tracking

Fem steg för att fixa en gnisslande dörr

Fem steg för att fixa en gnisslande dörr

 

 

Du måste åtminstone ha upplevt en gnisslande dörr när ett syskon kom in för att hämta något. Det kan vara ganska frustrerande att höra gnisslandet runt om i huset. Den goda nyheten är att det är inte så svårt att fixa.

Problemet inträffar när alla eller ett av dörrens gångjärn är dåligt smorda eller inte har smorts på ett långt tag. En annan stor anledning är att orenheter fastnar på smörjmedel som lagts på och gör det därmed till smuts.

Idag kommer vi att berätta för dig hur du med fem enkla steg kan rätta till problemet. Dessutom hur du blir av med det hela själv.

Nedan kommer fem steg som du bör följa:

Lokalisera problemet med den gnisslande dörren

Det är alltid viktigt att lokalisera problemet innan du kan ägna dig åt att korrigera det. Om du inte vet var problemet finns, hur kan du då fixa det?

Du behöver veta vilket av gångjärnen på dörren som skapar gnisslet. Det är lätt att hitta det. Sätt örat nära vart och ett av gångjärnet hos den gnisslande dörren och be sedan någon att sakta röra dörren.

På så sätt kommer du att veta vilket av gångjärnen som är problemet eller om problemet finns hos dem alla.

Ta bort smuts från den gnisslande dörren

Ta en ren tygbit och torka de synliga delarna av gångjärnen för att ta bort dammet från den yttre ytan. Detta är viktigt, eftersom du inte vill att något damm ska tränga tillbaka in i gångjärnet och göra saken värre.

Om du har lite hjälp, kan du även ta bort dörren från gångjärnen för att rengöra dem ordentligt. Var försiktig när du gör så eftersom dörrar kan vara tunga.

Ta bort orenheter från den gnisslande dörren

Orenheter bildas när damm fortsätter att ackumuleras på fettet som tidigare applicerats på gångjärnen. Att ta bort detta kommer att göra det lättare för dig att smörja gångjärnen och därmed fixa den gnisslande dörren.

Det bästa sättet att gå tillväga är att spraya rikliga mängder av WD-40 på gångjärnen. Totalt sett så har det utmärkt inträngande förmåga vilket kommer att rensa bort orenheter från utsidan. Dessutom kommer det också ta bort smuts från alla dolda delar av gångjärnen.

Se bara till att ha en trasa redo för att fånga upp droppar och använd det röda sugröret för att undvika att få det på ytor i närheten.

Smörj in den gnisslande dörren igen

När du är säker på att gångjärnen är rena, så måste du åter smörja in gångjärnen. Du kan antingen använda smörjolja som finns tillgänglig på marknaden eller använda dig av samma ingrediens. WD-40 fungerar också som ett fantastiskt smörjmedel och håller sakerna insmorda under en tid.

Test

Sammanfattningsvis är det sista steget att testa om din korrigering har fungerat. Testning kommer också att visa dig om andra gångjärn än de som du har fixat fortfarande gnisslar.

Användningsområdena visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product gavs till WD-40 Company av användarna själva. De här användningsområdena har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en rekommendation på förslag för användning från WD-40 Company. Sunt förnuft bör iakttas vid användning av produkter från WD-40 Company. Följ alltid instruktionerna och beakta eventuella varningar som är tryckta på förpackningen.

Kolla in vår hemsida för mer information, oavsett om det gäller tips och tricks eller om du bara vill få reda på mer om vår produktinformation, så kan du få reda på det här.

 

Varning

Användningsområdena som visas och beskrivs för WD-40s-produkter har lämnats till WD-40 Company av användarna själva. Dessa har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en officiell rekommendation eller förslag på användningsområden från WD-40 Company. Vanligt sunt förnuft bör iakttas när man använder WD-40 Company produkter. Följ alltid anvisningarna och varningar på förpackningen.

Kontakta oss

SEAB AB Box 116 193 23 Sigtuna, Sweden www.seab.se

© 2020 WD-40 Company