tracking

Håll dina cykeltillbehör rena

Håll dina cykeltillbehör rena med dessa enkla tips

Hur ofta du ska rengöra dina cykeltillbehör (och varför du definitivt behöver komma igång)

Det är dumt att lämna din cykel smutsig. Om du inte rengör din cykel regelbundet får det dåliga konsekvenser. Eftersom cyklar inte är billiga gör ditt bästa för att ta hand om den du har? 

Varför behöver du rengöra dina cykeltillbehör?

Det finns så många små delar och tillbehör till din cykel som inte bör ignoreras. Alla har en specifik funktion som är avgörande för att hela cykeln ska fungera smidigt och ordentligt. Om du lämnar svett på koldioxidfiberramen på din cykel kommer det att påverka din cykel. På samma sätt kan du låta korn ackumuleras på drivhjulet och bilda slitage på din cykels kassett och kedja. Smuts på dina dyra kolfelgar i regnigt väder kan påverka cykelns broms.

Det är bäst att inte lämna dina cykeltillbehör smutsiga. Så om du vill fortsätta cykla utan problem är det viktigt att rengöra den regelbundet.

Hur ofta ska jag rengöra cykeltillbehör?

Efter varje få åktur på din cykel är det bäst att rengöra den. Speciellt om du har cykla i regn. Detta gör du bäst med moderna verktyg, utrustning och rengöringsmaterial som t. ex WD-40.  Då blir rengöringen av din cykel och cykeltillbehör inte ett problem längre. Och du kan dessutomrengöra dina cykeltillbehör enkelt med lite WD-40.

Smuts eller korn på de rörliga komponenterna på din cykel kan påverka funktionerna. Det leder i sin tur till att rörelser blir begränsade vilket kommer ta mer energi  av dig när du cyklar än tidigare. Du kommer att känna en markant skillnad i prestandan på din cykel efter att du har rengjort den. Dessutom, när du har gett dina cykeltillbehör en god rengöring kommer du att märka skillnaden. Då kommer  din cykel  vara ättare att köra. Så håll dina cykeltillbehör rena för en cykel som håller längre och bättre.

När du cyklar ska du ta dig lite tid till att rengöra den också. Det kommer att öka livslängden på din cykel och samtidigt förbättra din ridupplevelse.

Kolla in WD-40 Bike-serien för fler cykelprodukter!

Varning

Användningsområdena som visas och beskrivs för WD-40s-produkter har lämnats till WD-40 Company av användarna själva. Dessa har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en officiell rekommendation eller förslag på användningsområden från WD-40 Company. Vanligt sunt förnuft bör iakttas när man använder WD-40 Company produkter. Följ alltid anvisningarna och varningar på förpackningen.

Kontakta oss

SEAB AB Box 116 193 23 Sigtuna, Sweden www.seab.se

© 2020 WD-40 Company