matomo

De oändliga användningarna av smörjande sprayer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Ibland är allt du verkligen behöver bara en smörjande spray. De är inget annat än en välsignelse när det rör sig om de dagliga hushållssysslorna. Dock vet få av oss vad smörjande sprayer rör sig om. Med detta i åtanke kommer här några användningar som smörjande sprayer har att erbjuda:

Smörja dörrar

Oavsett om du har en gnisslande dörr eller önskar skydda dina gångjärn på dörren från korrosionens gissel kan en smörjande spray ta hand om det. Allt du behöver göra är att spraya smörjmedlet på dörrens gångjärn ofta och så kommer gnissel och rädsla för rost att tas om hand.

Smörja cykelkedjor

De som älska cyklar kommer att tala om för dig hur det kommer sig att cykelkedjan är den mest prisade ägodelen på deras motorcyklar. En cykels prestanda är direkt beroende på kvaliteten av och tillståndet hos dess kedja. När det rör sig om att underhålla din cykelkedja kan vikten av en smörjande spray inte nog betonas. En ren och insmord cykelkedja kommer att åstadkomma en hel del mer för dig än vad en smutsig och avtorkad cykelkedja kommer att göra. Om din cykelkedja är i toppform kommer du att spara pengar på underhållet av kvaliteten på din cykelkedja.

Fönster med manuell öppning

Är du en av de där individerna som fortfarande kör en av de där bilarna som har fönster med manuell öppning? Om svaret är ja så vet du hur hanterandet av de manuella bilfönstren blir till ett elände med åren. En smörjande spray kan vara till stor hjälp, i ett sådant scenario, eftersom att spraya regelbundet kommer att bringa dina fönster tillbaka till en enfingers operativ lätthet.

Snöskyffel

Är det den där tiden på året igen? Om ingången till ditt hus är täckt med ett tjockt, vitt täcke, med anledning av vinterns välsignelser, så ska du se till att få tag på en snöskyffel. Att skyffla snö är ett tufft jobb så varför inte göra arbetet lättare. En rekommendation är att spraya snöskyffeln med ett smörjmedel innan du använder den för att slänga bort snön. Detta kommer att motverka att snön fastnar på din snöskyffel.

Smörjning av chassi

Mekanismer byggs upp av många metalldelar som finns i nära kontakt med varandra. Sådan kontakt är viktig men det orsakar även att delarna eroderar med tiden. Detta resulterar i att det blir omöjligt att använda mekanismen. Fjädring och styrleder nöts ut tills de slutligen går sönder. Användningen av smörjande sprayer kan därför förlänga den användbara livslängden för dessa delar och mekanismer många gånger om, beroende på hur det begränsar onödig förslitning.

Dragkedja

Dragkedjor tenderar till att tappa kontakten vilket resulterar i att det blir en kamp varje gång du behöver dra upp eller ner dem. En smörjande spray kan hjälpa dig att hålla dragkedjorna på dina ryggsäckar, sovsäckar och kläder fungerande så smidigt som möjligt. Allt du behöver göra är att spraya smörjmedlet på dragkedjan och du kommer att se att den blir lika smidig som ny.

Skor

Ska du gå ut i snön någon gång i närtid? Om svaret är ja så kommer sannolikt dina stövlar att vara fullt täckta av snö när du kommer tillbaka inomhus. En smörjande spray kommer att skydda dina skor.

Bara spraya innan du går ut. Dina skor kommer att klara sig mycket längre på detta sätt.

Fläckar

Om du upptäcker att du fläckat ner din nya skjorta ska du inte vara orolig. Bara applicera en smörjande spray på det fläckiga tyget. Ge det några minuter, släng den i tvättmaskinen och fläcken kommer att vara borta.

När du sätter allt i perspektiv måste du hålla med om att smörjande sprayer är inget annat än livräddare. Dock måste du komma ihåg att inte alla smörjande sprayer är gjorda på samma sätt. Om du önskar att få ut det bästa av vad smörjande sprayer har att erbjuda finns WD-40 där för att göra jobbet.

Varning

Användningsområdena som visas och beskrivs för WD-40s-produkter har lämnats till WD-40 Company av användarna själva. Dessa har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en officiell rekommendation eller förslag på användningsområden från WD-40 Company. Vanligt sunt förnuft bör iakttas när man använder WD-40 Company produkter. Följ alltid anvisningarna och varningar på förpackningen.

Kontakta oss

SEAB AB Box 116 193 23 Sigtuna, Sweden www.seab.se

© 2019 WD-40 Company