tracking

banner-mup-1920x385

Om oss

Historia

Om ossWD-40 Multi-Use Product är ett av de mest igenkända varumärken och används i hem och av yrkesprofessionella i hela världen.

Många anser att WD-40 är den främsta problemlösaren och den uppfanns för över 60 år sedan av tre anställda på Rocket Chemical Company. I ett litet laboratorium i San Diego, Kalifornien arbetade de för att skapa en serie rostförebyggande lösningsmedel och avfettningsmedel som kunde användas inom flyg- och rymdteknik.

Kemisten Norm Larsen ledde teamet, som letade efter en vattenavvisande lösning åt NASA som skulle skydda Atlas-raketen mot rost och korrosion. Det tog 40 försök för Larsen och hans team att få fram den världskända formeln. Och det är så produkten har fått sitt namn, WD-40.

Efter ett tag började personalen ta hem produkten och upptäckte mer vardagliga användningsområden.

Det ledde till att Larsen började experimentera med att stoppa WD-40 Multi-Use Product i lättanvända sprayburkar och den första burken såldes i butiker 1958.

nom två år hade företaget blivit dubbelt så stort och 1969 bytte Rocket Chemical Company namn och döptes efter sin enda produkt, WD-40.

Under åren har tusentals användare skrivit till WD-40 och delat med sig av sina unika (eller ibland enbart konstiga) användningsområden för produkten.

En av de mest intressanta historierna inkluderar en bussförare i Asien som använde WD-40 för att ta bort en pytonorm som hade rullat ihop sig under bussen.

En annan är poliserna som använde WD-40 för att få loss en naken inbrottstjuv som hade fastnat i en luftkonditioneringsventil.

Formeln är en välbevarad hemlighet, men den är samma nu som den var när den uppfanns och personer upptäcker nya användningsområden för den kända blågula burken varje dag.

Våra varumärken

Utöver den kända blågula burken erbjuder WD-40 Company nu ett brett sortiment med produkter för specialunderhållning och -rengöring för alla typer av användningsområden i industrin, för entusiaster, för hobbyanvändare och i hushåll.

• WD-40 Specialist är en serie professionella specialprodukter som är utformade för krävande arbeten för hemmabyggare, yrkesprofessionella och industriarbetare.

• WD-40 BIKE är den senaste produktserien under WD-40-varumärket, som ger underhållslösningar för hela cykeln och hjälper till att förbättra cykelns prestanda.

Så oavsett om det handlar om att ta bort kritor från väggen, underhålla maskiner, hålla din cykel i förstklassigt skick är WD-40 lika användbar som vanligt och fortsätter vara den främsta problemlösaren för alla jobb.

Oavsett vilket problem det är så tar WD-40 hand om det!

 

Kontakta oss

SEAB AB Box 116 193 23 Sigtuna, Sweden www.seab.se

© 2021 WD-40 Company