Du kanske har hört hur WD-40 är ett utmärkt smörjmedel, men i vilka sammanhang använder du silikonspray i vardagen? Tja, om du vill ha den korta versionen ger WD-40 silikonspray korrosionsskydd och smörjning över plast, gummi, trä och metallytor. Denna produkt har en snabbverkande och snabbtorkande formel och det ger dig långvarigt och vattenavvisande korrosionsskydd.

Nu för den längre versionen; Följande är fordonstrafik och icke-fordonstrafik användning av denna mirakulösa produkt. Alla dessa applikationer har testats och testats av många konsumenter över hela världen – så det finns ingen anledning att agera förvånad.

Användning av silikonspray för fordon i vardagen

1. Bildörrar

Denna produkt kan vara användbar för smörjning av alla plastlås i din bil – mer specifikt bilens dörrar.

2. Torkarblad

Om du skulle spruta ramarna på dina torkarblad med WD-40, kommer du att minska risken för att de fryser på vintermorgnarna.

3. Gångjärn och lås för däck, huva och dörrlock

Du vill att dina dörrar och lås fungerar perfekt för en riktigt smidig resa. Så allt du behöver göra är att förhindra uppbyggnad av rost i sina gångjärn med hjälp av WD-40 silikonspray.

4. Låscylindrar i dörrar

Det finns vissa människor där ute som inte skulle vilja förlita sig helt på nyckelfria system – vilket är anledningen till att de skulle vilja att låscylindrarna fungerar perfekt. Om du skulle spraya dem med WD-40 från tid till annan, skulle du inte ha problem med att komma åt din favoritbil.

5. Manuellt fungerande fönster

En snabb spray av WD-40 längs området där din bils fönster åker upp och ner kan få det att kännas som när bilen var som sprillans ny.

När du inte använder silkonspray för bilen, i vilka fler sammanhang använder du silikonspray i vardagen?

6. Snöskyffel

Liksom fallet med frusna torkarblad, bör du testa detta med din snöskyffel. Att skyffla snö är ett tillräckligt hårt jobb som det är, så du bör gå vidare och prova WD-40 för en förändring.

7. Garagedörrar

Även i de mest extrema temperaturerna kommer WD-40s silikonspraylösning att förbli effektiv. Det är därför det är en bra idé att använda en del av denna magiska substans på dina garageportar.

8. Alla typer av blixtlås

Blir du irriterad när blixtlås sitter fast? Tja, styrka kan verka som ett bra alternativ men varför ska du behöva anstränga dig så? Spraya lite WD-40 silikonspray på dem och se om det inte fungerar direkt.

9. Klackmärken

Om du tröttnat på att gäster sätter klackarna i ditt trägolv eller kakelgolv, så ska du veta att en liten bit fett och WD-40 silikonspray kan lösa alla dina problem.

10. Fläckar (av alla slag)

Droppat lite lim eller vätska på din favoritmatta? Inga problem! En liten WD-40-lösning kan kraftigt ta bort fläcken på nolltid!

Vi tror att vi har svarat på din fråga, ” I vilka sammanhang använder du silikonspray i vardagen?“i en utsträckning, men tro oss – det finns fortfarande många fler användningsområden för WD-40 silikonspray! Var noga med att tvätta händerna noggrant om du kommer i kontakt med produkten.