tracking

Hur man rengör skottkärror

Hur man rengör skottkärror

 

Hur man rengör skottkärror

Källa: © mayatnik – Adobe Stock

 

 

Föreställ dig att flytta in i ett nytt hus och hitta en rostig och gammal skottkärra i trädgården. Skulle du bara kasta bort den eller lära dig hur man rengör skottkärror? Det är ett mycket viktigt trädgårdsverktyg och tar verkligen hela bördan från ryggen. När vi är klara med att lära dig några enkla steg kommer din rostiga eländighet bara att vara ett ögonblick från att förvandlas till en god och ny värdefull utrustning.

Rengöring av skottkärror – Steg 1: Ta bort rost med WD-40

Innan du kan börja rengöra din skottkärra är det viktigt för dig att bli av med all rostyta. Detta kan enkelt göras med hjälp av WD-40 . WD-40 är användbart för att effektivt ta bort rost så det bör du definitivt prova.

För själva skottkärrans badkar kan du behöva använda en trådborste eller sandpapper med lågt korn för att gnida bort all rost när den har lösgjorts. När du har hanterat själva badkaret kan du flytta till andra komponenter på skottkärran.

 Steg 2: Grundläggning och målning

Så du vill veta hur man rengör en skottkärra. Nåväl, nästa steg är grundning och målning. När du är klar med all slipning är din skottkärra redo för en make over. Innan du kan börja bör du få den nakna metallen belagd med rosttätningsgrund. Du kan till och med lägga på mycket eftersom du inte vill att rost bildas igen. Med skottkärran grundad kan du nu påbörja målningsarbetet.

Rengöring av skottkärror – Steg 3: Rengöring av hjulen

Du kommer närmare kunskapen av att veta hur man rengör skottkärror så vad kommer här näst? Tja, en skottkärras hjul innehåller ofta mycket rost. Det kan bero på att dessa körs över grov mark, skräp, törnen och så mycket mer. Det dröjer heller inte tillräckligt länge innan dessa hjul behöver bytas ut. Problemet är dock att dessa hjul kan kosta dig mycket om de behöver bytas ganska ofta.

Om du vill förlänga livslängden på din skottkärras hjul, bör du låta dem pumpas med expanderande skum istället för enkel luft. Genom att göra det kan du göra dem potentiellt oförstörbara. Kostnaden för expanderande skum kan bara vara lite mer än att pumpa dem med luft. Om du verkligen vill veta hur man ska rengöra skottkärror, måste du hålla den ren. Det är bäst att rengöra den regelbundet så att du kan undvika en konsekvent smutsig skottkärra.

Steg 4: Förvara din skottkärra

Slutligen bör du verkligen uppmärksamma var du förvarar din skottkärra. När den har fått en god rengöring bör du se till att den lagras i ett torrt utrymme. Även om du tror att du inte kan låta din skottkärra torka innan du ställer den i utrymmet borde detta inte vara ett problem.

Allt du behöver göra är att se till att skottkärran står kvar lutande mot en vägg istället för att stå plant. Genom att göra det kommer du att ha gjort det möjligt att förhindra rost mer effektivt samtidigt som du torkar den snabbare.

Se, det var inte så tufft att lära sig att rengöra skottkärror. Se bara till att du ger dem en god rengöring efter varje användning eller åtminstone varje vecka.

 

Användningsområdena  som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product har tillhandahållits WD-40 Company av användarna själva. Dessa användningsområden har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en rekommendation av förslag till användning av WD-40 Company. Förnuft bör utövas när man använder WD-40 Companys produkter. Följ alltid anvisningarna och var försiktig med varningar som skrivs ut på förpackningen.

Kolla in på vår webbplats för mer information, vare sig det är dessa tips och tricks eller om du bara vill veta mer om vår produktinformation, du kan hitta allt det här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagine moving into a new house and finding a rusted and o

Varning

Användningsområdena som visas och beskrivs för WD-40s-produkter har lämnats till WD-40 Company av användarna själva. Dessa har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en officiell rekommendation eller förslag på användningsområden från WD-40 Company. Vanligt sunt förnuft bör iakttas när man använder WD-40 Company produkter. Följ alltid anvisningarna och varningar på förpackningen.

Kontakta oss

SEAB AB Box 116 193 23 Sigtuna, Sweden www.seab.se

© 2020 WD-40 Company