10 Fantastiska WD40 Lifehacks i Jultider.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Sprayburken med WD-40 i förrådet bör inte endast agera som ett smörjmedel som hjälper till att ta bort gnissel från gångjärn på dörrar under den kommande julhelgen. Den är också till brädden fylld med oändliga möjligheter förutom de mest populära, som att använda WD-40 för att lossa skruvar, muttrar och bultar och skydda verktyg från fukt. Det slutar dock inte med detta, visa dina WD40 lifehacks för dina familjemedlemmar denna jul, för de som vet använder WD-40 till nästan vad som helst och på en massa underliga och underbara sätt.

 

De mest hårdnackade överlevarna har ett talesätt: “Även den svåraste terräng går att överkomma med hjälp av endast två saker: silvertejp och WD-40.” Så om du vill visa upp dina överlevnadstalanger och gör-det-själv-färdigheter eller om du bara känner dig äventyrlig, så är här 10 fantastiska användningsmöjligheter för WD-40:

 

  1. Separera på glasföremål som sitter fast

Tänk dig att du vill ta dig ett glas av julhelgens äggtoddy. Du sträcker dig efter ett dricksglas och får två glas som sitter ihop, det ena glaset sitter ordentligt fast inuti det andra. Riskera då inte att ha sönder det ena eller båda glasen genom att försöka dra isär dem. Hämta sprayburken med WD-40 och spruta lite av magin på de ihopsatta glasen och de kommer med lätthet att lossna. Bara spraya och vänta en liten stund så det hinner verka hela vägen mellan glasen och dra sedan försiktigt isär dem. Kom sedan ihåg att diska glasen ordentligt före användning.

 

  1. Avlägsna snabbt barnens krumelurer från väggarna

WD-40 är också en fantastisk rengöringsprodukt och dess multifunktionslösning är ett av de bästa rengöringsverktyg som verkligen fungerar. Barn tycks vara överallt under helgerna, och de lämnar märken efter sig på väggar, hyllor, dörrar etc. Dessa penn- och kritmärken är inte någon match för WD-40s förmåga att snabbt avlägsna krita från väggar, bordsytor och TV-skärm. Spraya bara en generös mängd WD-40 på en svamp eller mjuk trasa och torka bort ritmärkena.

 

  1. Utrota kackerlackor och håll insekter borta

Med en burk WD-40 i närheten kan du hålla kackerlackor, insekter och spindelangrepp under kontroll i ditt hem när släkten är där. Spraya bara en liten mängd WD-40 på vilken insekt som helst, för att hålla den borta. Du kan också spruta WD-40 på fönsterbrädor, fönsterkarmar, skärmar och dörrkarmar för att hålla insekterna borta från ditt hem.

 

  1. Ta bort fläckar från köksbänken

Du kan snabbt och enkelt skrubba bort dina julmiddagsfläckar från din köksbänk genom att spruta WD-40 på en svamp och använda den för att torka bänkskivan. Kom ihåg att rengöra ytan noggrant för att ta bort rester av WD-40 efteråt.

 

  1. Ta bort tuggummi från hår

Detta är en av de vanligaste småbarnskatastroferna, tuggummi som fastnat i deras hår. Men med en burk med WD-40 till hands behöver du inte springa efter saxen. Spraya helt enkelt WD-40 på det intrasslade tuggummit i håret och kamma ut tuggummit med lätthet.

 

  1. Rengöra smutsiga gympaskor

Det kan vara ganska irriterande att få smuts på dina sprillans nya gympaskor, speciellt eftersom du vill visa upp dem för vänner och familj. Att rengöra gympaskor med smuts på är inte roligt heller. WD-40 har en ”vattenavvisande” funktion som hjälper till att skydda dina gympaskor. Spraya helt enkelt dina gympaskor med WD-40 och vänta några minuter innan rengöring.

 

  1. Ta bort envisa klackmärkena

När gångtrafiken ökar under helgen, så ökar också de klackmärken du måste ta hand om. Genom att spraya klackmärkena med WD-40 kan du enkelt ta bort dem med en trasa. Använd WD-40 för att enkelt ta bort tjära och klackmärken på alla dina golv med hård yta. Ta bort eventuella rester av WD-40 så slipper du hala golv.

 

  1. Gör dina skor vattentäta

Detta verkar vara ett av de mer populära användningsområdena för WD-40 och särskilt under julen. När du får nya skor i julklapp kan du spraya dem med WD-40 för att skydda dem under vintermånaderna. Du kommer att behöva spraya dem med jämna mellanrum om du använder dem ofta.

 

  1. Rengör toalettstolar

Att ha en gnistrande ren toalettstol varenda gång kräver inte en skalligt geni eller en specialprodukt. Med din pålitliga sprayburk med WD-40 kan du ha rena toalettstolar som håller för många spolningar. Spraya bara i toaletten i några sekunder och spola, lösningsmedlet WD-40 hjälper till att hålla din toalett fläckfri.

 

  1. Ta bort snö från din skyffel

Genom att belägga din snöskyffel med WD-40, kommer snön att enkelt glida av istället för att fastna. Du behöver spraya på nytt om du har mycket snö att skotta!

 

Kontakta oss

SEAB AB Box 116 193 23 Sigtuna, Sweden www.seab.se

© 2019 WD-40 Company