Från fordon till metallverktyg, maskiner till avloppsrännor i våra hem. Korrosion går att hitta på många ställen. Korrosion och rost är mycket sannolikt att uppstå när du har åldrande metaller. 

Det finns några vanliga orsaker till korrosion som påverkar livslängden och kvaliteten på dina metallföremål. Det kommer att förkorta livslängden på dina metallföremål och kan bli mycket kostsamt att reparera. Nedan beskrivs vad korrosion är och vilka är de främsta orsakerna är. 

Vad är korrosion? 

Korrosion är en naturlig process som omvandlar metaller till en kemiskt stabil eller oxiderad form. Det är den gradvisa förstörelsen av metallen genom kemiska eller elektrokemiska reaktioner som sker mellan metall och miljö. 

Vilka är orsakerna till korrosion? 

Metaller är mottagliga för korrosion som förkortar deras livslängd. Här är några av de vanligaste orsakerna till korrosion. 

Väderförhållanden 

Den främsta orsaken till korrosion på de flesta av metallerna är dess exponering för väderförhållanden. Om du har dina metallföremål stående utomhus i det fria kommer de att korrodera. Detta eftersom de utsätts för miljöfaktorer som vatten, vind och fukt, vilket påskyndar oxideringen. Regn och exponering för för mycket sol kan också utsätta metaller för korrosion. Därför är det klokt att förvara dina metaller inomhus eller åtminstone på platser där de är säkra från fukt och vattenJu torrare dina metaller förvaras, desto längre kommer deras livstid bli. 

Regioner 

Dina metallobjekt kommer att korrodera snabbare om du bor  kusten. Det salta havsvattnet och hög luftfuktighet betyder allvarlig förstörelse av metallföremål. Om metallen är obehandlad och utsätts för elementen kommer de att vara mycket mottagliga för korrosion och därmed förkortad livslängdMycket varmt eller mycket kallt klimat har också en liknande effekt på korrosion av metaller. 

Försummelse 

En annan vanlig orsak till korrosion är försummelse. Om du inte tar hand om dina metallföremål ordentligtvare sig det är fordon eller verktyg och maskiner, kommer de korrodera snabbt mitt framför ögonen på dig. Således är det mycket viktigt att hålla dina metallföremål rena och väl omhändertagna för att säkerställa att de inte korroderar. Parkera dina fordon inomhus och rengör verktygen så fort du har använt dem för att se till att de inte är blöta för länge. Ju mer du kan hålla dina metallföremål torra, desto mer sannolikt är det att de kommer att vara fria från effekterna av korrosion. 

Prova lite WD-40 

WD-40 har en mängd olika produkter som kan hjälpa dig med dina rost- och korrosionsbesvär. Om du funderar på att skydda dina metalldelar, då ska du kolla in vår hemsida här för mer.  

Håll utkik efter orsakerna till korrosion och hur man förhindrar det 

Om du vill hålla dina metallföremål fria från korrosion är det viktigt att veta och förstå vad som exakt orsakar korrosion. Med kunskapen om orsakerna till korrosion kommer du att kunna förhindra det effektivt från att äta igenom dina metallföremål: från fordon till små metallverktyg. Håll dina metaller korrosionsfria genom att hålla dem säkra från orsakerna till korrosion som nämns ovan. 

 

Appliceringen som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use försågs till WD-40 Company av användarna själva. Denna applicering har inte testats av WD-40 Company och är således inte en rekommendation för användning av WD-40 Company. Sunt förnuft bör utövas när du använder företagets produkter. Följ alltid instruktionerna och ta hänsyn till eventuella varningar som finns tryckta på förpackningen.