Det finns ett antal människor som tuggar tuggummi för att det är en välsmakande sysselsättning som tränar käken och hålla munnen upptagen. Tyvärr kan samma tuggummi ibland fastna på din matta. Tuggummits bindningskomponenter håller sig envist kvar i mattans långa fibrer, vilket gör dem extremt svåra att ta bort. Hur får man en effektiv borttagning av tuggummi?

Med det sagt så finns det vissa metoder som gör det lättare att ta bort tuggummi från mattorna. I den här artikeln diskuterar vi hur man effektivt tar bort tuggummi från mattor.

Ta Bort Tuggummi När Det Inte Har Mosats

Det enklaste sättet för att effektivt ta bort ett tuggummi från mattan är att frysa det med is. Det är bara att lägga en isfylld förpackning på tuggummit och vänta några ögonblick. När du gör det så härdar du tuggummit och gör det lättare att ta bort utan att lämna några märken på din dyrbara matta.

På samma sätt kan du frysa tuggummit genom att använda tryckluft på nära håll, det funkar även att sätta en bit torris. Du bör dock tänka på att det bara fungerar när tuggummit inte har klibbats fast ordentligt i mattfibrerna.

Kom ihåg att du bör dra bort tuggummit försiktigt och först efter att det har helt stelnat, inte när det bara är kallt. Det kan underlätta att skrapa bort tuggummit med en spatel eller smörkniv. Om det finns rester kvar på mattan, kan du använda en tvållösning som innehåller lite vinäger för att bli av med de återstående resterna.

Vad Ska Man Göra När Tuggummit Mosats På Mattan?

Om tuggummit har mosats på mattan är det mycket svårare att ta bort. Det krävs lite mer ansträngning för att ta bort det. Köp lite penetrerande olja (dvs. WD-40 eller WD-40 Specialist Penetrant), ett avfettningsmedel eller tvättmedel och en nagelborste; alla dessa verktyg hjälper dig att effektivt ta bort tuggummit.

Det första du ska göra är att spreja en generös mängd penetrerande olja direkt på tuggummifläcken. När du har täckt fläcken ordentligt med den penetrerande oljan, låt det verka i några minuter så att oljan hinner tas upp.

När du är säker på att oljan har absorberats kan du börja skrapa bort fläcken med en nagelborste, skrapa i en och samma riktning så länge som tuggummit inte har lossnat. Applicera ytterligare olja om du tror att fläcken behöver det.

Efter du har fått bort det värsta kan du rengöra området ännu mer genom att spreja ett avfettningsmedel eller tvättmedel direkt på det drabbade området. Ta en ren svamp, skölj den med varmt vatten och använd den sedan på mattan. Rengör fläcken försiktigt tills den inte längre är synlig.

Det kan vara irriterande att finna att ett tuggummi har fastnat på din matta. Men om du vet vad du behöver göra för att ta bort det är det inte så svårt att bli av med det. Hoppas du fått hjälp med en effektiv borttagning av Tuggummi