När vatten stannar på en metallyta för länge kan det börja rosta. Rost kan bildas på nästan allt som är tillverkat av metall, som till exempel på en bil, utemöbler, trädgårdsredskap och liknande. Rost är inget annat än ett tydligt tecken på slitage på metallföremål. Om den lämnas obehandlad för länge kan  föremålet förstöras. Här tar vi upp några bra medel för att ta bort rost.

Du har tagit dig till den här artikeln i jakt på vad som är ett bra medel för att ta bort rost. Vi kommer att se till att din fråga inte lämnas obesvarad. Låt oss börja med att introducera dig till några borttagningsmetoder som du kan genomföra i ditt hem.

 

1. Citronsaft

Syran i citronsaft är Moder Naturs val av rengöringsmedel. Denna magiska ingrediens fungerar bra mot rost. Tillsammans med det är allt du behöver lite salt. Ta lite salt och börja gnugga det över de områden du vill behandla. Därefter  pressar du en halv citron över objektet i ditt hem och sprida saften över hela ytan.

Lämna citron- och saltblandningen på objektet i cirka 2 timmar. Därefter gnuggar du bort det. För de tuffaste rostfläckarna använd en skursvamp eller stålull. Med det sagt kommer du att bli förvånad över att citronsaft fungerar som magi på rostiga tyger som till exempel mattor.

 

2. Bakpulver

 

Det finns inte en chans att du inte har lite av detta avgörande matlagningsmaterial hemma. Du behöver bara hälla lite i en skål och sedan lägga i tillräckligt med vatten för att det ska bli till en jämn smet.

När du har en tjock smet i skålen kan du börja applicera den på en rostig yta du har i ditt hem. För att få bästa resultat av det här hemmagjorda medlet bör du låta det verka i ett par timmar.

Efter att den rekommenderade tiden har passerat kan du använda en tandborste för att skrubba bort all smet från ditt objekt. Slutligen ska du skölja objektets yta med lite vatten och sedan är det bara att torka av det med en ren handduk. Voila – rosten är borta, eller hur?

 

3. WD-40

Denna produkt med flera användningsområden har varit känd för att vara ett bra medel mot och förebyggande för rost. Allt du behöver göra är att blöta det rostiga objektet i WD-40 och sedan skrubba det med en trådborste.

Testa små områden på ditt rostiga objekt för att kontrollera om WD-40 skadar det. Om du applicerar WD-40 regelbundet på ytor som är benägna att rosta kommer du se till att rosten aldrig kommer tillbaka. Om vanliga WD-40-produkter inte verkar fungera så effektivt som du föreställde dig kan du också skaffa WD-40 Specialist Penetrant. Denna produkt är speciellt utformad för att penetrera smuts och rost så att det lätt kan tas bort från vilken yta som helst. Tvätta händerna noggrant om de kommer i kontakt med produkten.

Nu när du vet vad som är ett bra medel för att ta bort rost är det enda som återstår att göra ditt hem rostfritt. Nästa gång du spelar värd kommer dina utemöbler, bestick och verktyg att se så gott som nya ut! Hoppas att du fått några bra medel för att ta bort rost.