Avfettningssprayer kan göra rengöringsarbetet så mycket enklare. Det finns ingen anledning att stirra på den tröttsamma röran framför dig. Få bort fettet från diverse ställen. Nedan följer några exempel på var en avfettningsspray kan användas:

Köket

Oavsett om fettet finns på köksbänkar, skåp, mikrovågsugn eller andra maskiner kan en avfettningsspray tillgodose alla dina behov. Om någonsin hittar något i köket som tycks vara svårt att ta bort ska du spraya avfettning på det, innan du torkar av det med en disktrasa och enkelt tar bort fettet. Se till så att du inte förorenar din mat och dryck när du gör det!

Badrummet

Är du orolig över underhållet av ditt badrum? Om svaret är ja kan kanske en avfettningsspray vara vad du behöver. Det spelar ingen roll om det finns avtorkad smörja på bänkskivorna i badrummet eller till och med badrumsskåpen. Fettet kommer att försvinna och ytorna kommer att vara så gott som nya.

De söta husdjuren

Oavsett hur härliga husdjuren är, så kommer de med sin egen röra också oavsett hur ordentligt du har tränat dem. Vare sig det är spyor, bajs eller urin – är det något som behöver rengöras. Det finns ingen anledning att bli orolig för detta, bara sug tag i en avfettningsspray och få bort alla de där fläckarna. Ingen anledning att bli arg på ditt husdjur, eftersom röran är borta.

Fönster och persienner

Är ditt fönster fullt av smuts, speciellt när vädret är en aning för dammigt? Om svaret är ja kan du använda en avfettare för att ta bort ansamlad smuts och sörja. Efteråt kan du torka av fönstren med en ren rasa. Så enkelt är det. Varför inte försöka med det här på dina persienner också. Det fungerar.

De feta verktygen

Verktyg är mycket bra men faktum kavrstår att de används bara sporadiskt. Med tanke på anledningen till jobben som verktygen normalt används för att ta hand om, är de ett faktum att de behöver bli avfettade efter användning. Dessutom behöver de hållas väl underhållna för att göra sitt jobb på ett effektivt sätt. Det är här avfettare kommer in i bilden. Oavsett om det är ett enkelt underhållsarbete eller en grundlig rengöring efter ett komplicerat jobb så fungerar avfettare för allt.

De feta kastrullerna

Lagade du nyligen en fräsande sås med en tendens att bränna fast? Botten på din smutsiga kastrull avslöjade det. Om du inte kan få bort resterna av vad du åt i går kväll från botten på dina kokkärl kan du vara i behov av en avfettare. Allt du behöver göra, vad gäller detta, är att lägga på avfettaren på den feta botten på dina kastruller och låta det få lite tid att verka. Kort därefter bör du kunna skrapa bort fettet enkelt genom att använda en fuktig disktrasa. Kom ihåg att du inte bör laga mat i kastrullerna utan att första ha diskat dem ordentligt. En avfettare kan ha massor av användningar men den är inte ätlig.

Textiler

Är du en sjuksköterska som ofta får nedblodade kläder och textiler? Om svaret är ja måste du vara medveten om kampen som följer för att få bort dessa fläckar från dina textilier. Dock kan en avfettningsspray användas för att starkt förenkla situationen. Genom att applicera avfettaren på området på textilen som är indränkt med blod kommer det att hjälpa till att få bort fläcken från textilen. Tvätta textilen omedelbart efteråt och fortsätt att repetera processen flera gånger för att se till att alla fläckar försvunnit.

Den magiska WD-40

Där har du det, avfettare gör mer eller mindre allt. Att välja en bra avfettningsspray kräver mycket efterforskning och pengar för att testa dem. WD-40 speacilistavfettare kan användas för talrika funktioner. Om det är för att motverka rost eller verktygslagring som du eftersöker och mer, så är WD-40 din vän. Testa alltid produkten på ett litet område först och läs tillverkarens instruktioner om det är applicerbart.