Korrosion är dina verktygs värsta fiende. Du kan skydda dina verktyg och hålla korrosionen borta med hjälp av en korrosionsskyddsspray. Det är viktigt att förstå vad korrosion är och hur en korrosionsskyddsspray kan ge dina verktyg det maximala skyddet de behöver mot detta.

De olika typerna av skador orsakade av korrosion

Här följer de tre olika typerna av skador som orsakas av korrosion:

  • Direkt förlust eller skada av och på metallstrukturer såsom varmvattenstank
  • Indirekt förlust på grund av läckage eller brand såsom explosioner orsakade av strömavbrott, arbetskraftsförluster och nedstängning av anläggning
  • Underhållskostnader beroende på korrosion såsom på en metallyta

Hur kan du motverka korrosion?

Du kan motverka korrosion genom att ha kontroll på luftfuktigheten, och inte tillåta att dina verktyg blir blöta, och genom att lägga på en skyddande beläggning på dem, typ en korrosionstskyddsspray.

Korrosionsskyddsspray hindrar att korrosion och rost bildas på dina verktyg. Det fungerar som en skyddande beläggning. Du kan lätt köpa det i affären. Du bör dock inte använda oljiga sprayer, eftersom de kan missfärga träet. De lämnar dessutom oljerester efter sig på dina händer när du använder dina verktyg.

Övriga fördelar som du får genom att använda en korrosionsskyddsspray är att det kommer att förlänga livslängden på dina verktyg. Faktum är att det är en allt-i-ett-lösning för alla dina korrosionsproblem. Sprayen kommer att skydda dig mot saltvatten, kemikalier och fukt.

När du letar på marknaden efter korrosionsskyddssprayer, kommer du att träffa på flera produkter. Du kan välja en baserad på dina krav. En översikt över alla de fördelar du kommer att få när du använder en korrosionsskyddsspray inkluderar:

  • Minskar reparationskostnader
  • Förhindrar skador på utrustning
  • Ökar livslängden för maskiner och verktyg
  • Förhindrar driftsrelaterade förluster
  • Förhindrar avbrott av tjänster
  • Ger en säker arbetsmiljö

Hur kan du få kontroll på luftfuktigheten?

Du kan få kontroll på luftfuktigheten genom att placera en fuktabsorberande gelpack i din verktygslåda. Dessa gelpack kommer att minska luftfuktighetsnivån och absorbera överflödig fukt. Dessutom kan du använda en flyktig korrosionshämmare (VCI). VCI är en vattenbaserad molekylär beläggning som skyddar dina verktyg från luftfuktighet och fukt genom elektrokemisk bindning till metallytor, vilket stänger ute fukt och skyddar dina verktyg mot rost och korrosion.

Se till att inte få dina verktyg blöta

Att lägga ner dina verktyg i verktygslådan och ta ut dem tar tid, men det kan förhindra att dina verktyg blir blöta. Du vill ju skydda dina verktyg mot fukt och vatten. Det kan du göra genom att lägga tillbaka dina verktyg i din verktygslåda, vilket kan vara svårt för entreprenörer att göra, eftersom de tenderar att fritt sprida ut sina verktyg.

Om du vill skydda dina verktyg mot rost och korrosion kan du skaffa en korrosionsskyddsspray samt skaffa gelpacks och vidta åtgärder för att se till att dina verktyg inte blir blöta. Genom att skydda dina verktyg sparar du pengar, eftersom du inte kommer att behöva köpa nya verktyg efter några år då de har korroderat bort.

Kolla in vår hemsida för mer information, vare sig det gäller dess tips och tricks eller du bara vill få reda på vår produktinformation, så kan du få reda på allt det här.