Om du lämnar dina redskap vid staketet på din gräsmatta efter det att du ha använt dem, är det högst osannolikt att de skulle klara sig under mer än ett par säsonger. Därför är det viktigt för dig att ta väl hand om redskapen, så att du inte behöver byta ut dem ut för tidigt. Därför behöver du investera lite tid i förvaringen av trädgårdsredskapen och se till att göra det så effektivt som möjligt. Till exempel kan rostskydd göra en enorm skillnad.

Trädgårdsredskap av alla slag förvaras på ett torrt och säkert ställe. Detta beror på att fukt kan få dem att rosta kraftigt och sedan bli oanvändbara. Rost kan så småningom korrodera och förstöra redskapen vilket gör dem oanvändbara. Om man dessutom utsätter dem för sol under en längre tid kan detta också orsaka sprickor och skevhet speciellt i handtagen. Detta gör att effektiv förvaring av trädgårdsredskap, direkt efter att du är klar med att använda dem, är ganska viktigt,.

Redskap som använder kraft och mekanik måste hållas borta från sol och regn eftersom de kan förlora sin användbarhet genom att minska i värde tidigare. Gummitätningar och plasthandtag kan gå sönder i solen och metallkomponenterna kan bli rostiga vilket gör dem ineffektiva. Detta gör det också svåra att starta dem och begränsar deras funktion.

Här följer en liten guide för förvaring av trädgårdsredskap. Det här kommer att tala om för dig vad du behöver göra för att förvara redskapen efter varje gång du har använt dem.

Förvara dom på ett ställe

Det är viktigt att lagra alla relaterade redskap på ett ställe. Samma sak gäller för förvaring av trädgårdsredskap. Det här hjälper dig på flera sätt. Ett av dem är det faktum att du inte behöver komma ihåg var du har lagt vart och ett av dom.

Skaffa ett förvaringsställ eller hylla för trädgårdsredskap

Detta är ett viktig tips för förvaring av trädgårdsredskapen. Om du inte har en riktig hylla eller ett ställ för förvaring av redskapen, kommer du att fortsätta att tappa bort det ena eller det andra. Att ha ett begränsat förvaringsutrymme är ett bra sätt att hålla saker organiserade för att inte förlora dem.

Ett bra ställe att installera hyllan är i ditt garage, eftersom det är en plats som är säker och dessutom är täckt för att skydda redskapen från sol och regn.

Gör ren dom innan du förvarar dom

Det är viktigt att alla redskap rengörs innan du lägger dom i din trädgårdsredskapsförvaring. Detta beror på att smuts, jord och växtrester som fastnat på dem kan få redskapen att kärva ihop och göra det svårt för dig nästa gång du tar ut dom.

Rostskydd kan hjälpa till att stoppa smutsuppbyggnad vilken kan orsaka allvarlig korrosion på dina redskap. Detta leder oss till nästa och den sista punkten.

Smörj och rostskydda

När du är klar med rengöringen av redskapen innan förvaring, behöver du smörja in alla redskap, särskilt de rörliga delarna. WD-40 är ett bra alternativ för detta. Spraya först på gångjärn och rörliga delar av redskapen. Spraya det därefter över hela redskapet för att skydda det från fukt och rost.

Användningsområdena som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product gavs till företaget WD-40 av användarna själva. Dessa användningsområden har inte testats av företaget WD-40 och utgör inte en rekommendation på förslag för användning från företaget WD-40. Sunt förnuft bör iakttas vid användning av företaget WD-40s produkter. Följ alltid instruktionerna och beakta eventuella varningar som är tryckta på förpackningen.

Kolla in vår hemsida för mer information, oavsett om det är tips och tricks eller om du bara vill få reda på mer om vår produktinformation, så kan du få reda på det här.