När metall är i kontakt med fukt under en lång tid rost den och blir skadad. Rost kan dyka upp på alla slags metaller, verktyg, utomhusmöbler och metallbeslag såsom trådnät, bilkarosser eller någonting av metall. Om du låter det vara blir det en källa till slitage som kommer att korrodera föremålet och förstöra det på nolltid. Samma sak gäller för metalltrådsnät för fönster och dörrar. Speciellt om du bor i ett område med alltför mycket fukt kan de ha en relativt kort livslängd.

Idag kommer vi att berätta för dig hur du kan ta bort rost från trådnäten.

Citronsaft och salt

Häll och gnugga salt på ytan som du behöver ta bort rost från. När du är klar ska du hälla lite citron- eller limejuice på den och låta den vara under en timme eller två. När den tiden har gått ska du skrubba den med stålull eller en styv borste. Om metallen är benägen att bli repad bör du skrubba lite hårdare med hjälp av ett mjukare verktyg såsom en trasa.

Bakpulver

 

Gör en pasta av bakpulver och vatten i en skål. Applicera pastan på det rostiga området och låt det vara några timmar. Efter att tiden har gått ska du skrubba pastan med hjälp av en borste. Skölj området med rent vatten så kommer du att se rosten tvättas bort. Torka området med en torr trasa för att absorbera all fukt.

Vinäger

 

Vinäger är en känt för att vara en bra naturlig rengörare. Det kommer också att ta bort rost som alla andra material som nämns ovan. Du kan använda det för att med lätthet ta bort rost från alla material, inklusive dina metalltrådsnät. Metoden är densamma som de två ovanstående lösningarna. Du kan doppa en ren trasa i vinäger och applicera detta i rikliga mängder på trådnätet. Lämna det i några timmar och skrubba det sedan med stålull. Skölj med rent vatten för att tvätta bort rester.

WD-40 för att ta bort rost

Detta är den mest mångsidiga och bekväma av alla andra metoder. Ett skäl är att det bara behöver sprayas på, i stället för att blöta en trasa i applikationslösningen. En annan god anledning är att det inte kräver att du lämnar det i timmar eller dagar (beroende på hur svår rosten är). Du behöver bara spraya det, vänta en stund och sedan skrubba bort rosten med hjälp av en borste, som du skulle göra för alla andra metoder.

Om rosten är ganska svår ska du fortsätta att upprepa den här metoden tills all rost är borta. För att ta bort alla rester av rost ska du använda lite WD40. Detta kommer att minska risken för att vatten orsakar rost igen. Det kommer också att fungera som ett skyddande skikt på trådnätet för att hindra det från att rosta under en lång tid.

Kolla in vår hemsida för mer information, vare sig det är tips och tricks eller om du bara vill få reda på vår produktinformation, så kan du få reda på det här.