Hindra blomkrukor från att fastna i varandra under förvaring

 

Hindra blomkrukor från att fastna i varandra under förvaring

Källa: © Maksim Pasko – Adobe Stock

 

 

 

 

Har du någon gång gett dig ut i trädgårdsskjulet under planteringssäsongen och upptäckt att dina blomkrukor fastnat i varandrar? Du skulle naturligtvis ha slösat bort alldeles för mycket tid på att försöka få isär dem – vilket påverkar din planteringsprocess ganska mycket. I stället finner du dig själv med att rensa upp röran efter trasiga krukor du försökt att skilja på för hårt. Tja, det finns ett sätt att hindra blomkrukor från att fastna i varandra under förvaringen – försök bara att följa den här guiden.

Hindra blomkrukor från att fastna i varandra under förvaring

Metod nr 1: Gummihammare

För att hindra blomkrukor från att fastna i varandra under förvaringen måste du placera krukorna på sidan i ditt skjul. Därefter täcker du krukorna med en tjock handduk för att förhindra att de spricker. Nu ska du försiktigt hamra på dessa krukor med din gummihammare och försöka att inte använda extrem kraft. Mjuka slag kommer att räcka för att lossa krukorna. När detta har gjorts kan du ta bort handduken och försök ta bort krukorna manuellt.

 Metod nr 2: Frys

Här behöver du placera de fastnad krukorna i din frys i omrking 15 minuter. Terra Cotta och många andra blomkrukor är kända för att dra ihop sig i kalla temperaturer. Därför räcker det med att utsätta dem för kalla temperaturer i 15 minuter för att lossa dem. så att du enkelt kan skilja dem åt. Se till att du inte lämnar krukorna i frysen för länge. Detta beroende på att när krukorna fryser helt, tenderar de att spricka.

Metod nr 3: Varmt och kallt vatten

Med den här metoden måste du först täcka dräneringshålet på den inre krukan med hjälp av silvertejp eller något som kan sluta det helt. Börja nu fylla den inre krukan med iskallt vatten och den yttre krukan sätts i ett handfat fyllt med varmvatten. Temperaturskillnaderna möjliggör att inner- och ytterkrukan kan kontrahera och expandera. Som ett resultat kommer du att kunna dra isär båda krukorna ifrån varandra.

Metod nr 4: Använd WD-40

Du kanske har lite WD-40 som ligger hemma. Om du inte har det, bör du överväga att få tag på lite. Allt du behöver göra är att spruta lite WD-40 där krukorna sitter fast. Se till att hela omkretsen är täckt. När det här är gjort, försök försiktigt dra isär båda krukorna.

Naturligtvis kan du inte ändra hur du förvarar dina blomkrukor. Vad du kan göra är att ha alla dessa användbara tips i åtanke och undvika att ha sönder dina krukor varje gång du planerar att plantera i din trädgård.

 

 

Användningsområdena  som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product har tillhandahållits WD-40 Company av användarna själva. Dessa användningsområden har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en rekommendation av förslag till användning av WD-40 Company. Förnuft bör utövas när man använder WD-40 Companys produkter. Följ alltid anvisningarna och var försiktig med varningar som skrivs ut på förpackningen.

 

 

Kolla in vår hemsida för mer information om dess tips och tricks eller om du bara vill veta mer om vår produktinformation, allt detta kan du hitta här.