De flesta människor skulle hålla med om det faktum att se sina kära ägodelar i metall korrodera inte är något annat än en hemsk syn. Men när du pratar om uteplatsstolar i metall, kommer korrosionen på stolarna med en speciell sorts plåga, med tanke på hur det fullständigt förstör utseendet på din fina uteplats. Med det sagt, visste du att det finns några sätt som gör att du kan undvika uppkomsten av ett sådant scenario? Här är en sammanställning på några av dem:

Håll Dom Torra

För mycket fukt är kanske den mest vanliga anledningen till rost. Som vi alla vet, underlättar fukt rostens process. Medan dina uteplatsstolar i metall troligtvis är mer resistenta mot vattnets påverkan, kan du aldrig vara försiktig nog. Vad som menas med det är att för att förhindra rost på uteplatsstolar i metall, bör du hålla dem så torra som möjligt. Att låta vatten ligga på dina uteplatsstolar i metall under långa tidsperioder tillåter gisslet med rost att sätta sig. Detta är varför det är av yttersta vikt att du torkar av allt vatten som kan finnas med en torr trasa, så fort du upptäcker det. Kom ihåg: dina uteplatsstolar kan vara tillverkade av sådan metall som är resistent mot korrosion. Men det är alltid bättre för dig om det inte finns någon anledning att testa om reklamationsrätten fungerar!

Håll Dina Uteplatsstolar Täckta

Ett lättare sätt att hålla dina uteplatsstolar i metall torra – och rostfria – är att ha dem täckta. Att ha dina uteplatsstolar i metall täckta med ett skynke kommer att göra underverk för ändamålet att hålla dem fuktfria. Men, täcka dina uteplatsstolar i metall med “vilket skynke som helst” kommer att ta udden av deras utseende, eller hur? Det är här som klädsel för uteplatsstolar kommer in i bilden. Klädseln kommer inte bara att få dina stolar att se bra ut, det kommer också att skydda dem från att bli skadade.

Så, det kan vara en god idé att lägga till några kuddar och armstödsöverdrag och stolsryggar på dem.  Genom att göra detta får du inte bara bekvämare och snyggare uteplatsstolar, på samma gång minskar du deras utsatthet för hetta och fukt. Detta måste minska risken för korrosion, eller hur?

Använd Förvaringsutrymmet

Det är nödvändigt att ta in dina stolar i förrådet ibland.  Det är därför viktigt att du ställer in dem i förrådet när de inte längre behövs. Till exempel, dina uteplatsstolar förväntas inte bli använda under vintern, eller hur? Med det sagt, vore det inte dumt att låta dem stå ute i det öppna, utelämnade åt elementen? Det är därför en god idé att ha ett skjul eller ett annat stängt utrymmet, där du kan förvara dem för att förhindra uppkomsten av rost på dina utestolar i metall. Du kanske till och med bör överväga att investera i ett stort skyddsöverdrag för utomhusmöbler till dina utestolar och ta användning av dess vattenresistenta egenskaper.

Använd Vax

Du kan också använda vax för att skydda dina uteplatsstolar i metall från gisslet med rost, tack vare de exceptionella vattenresistenta kvalitéer som vax har. Vad du först av allt behöver göra är att få bort allt damm från dina uteplatsstolar i metall genom att torka av dem med en torr trasa. Därefter bör du rengöra dina uteplatsstolar med en fuktig trasa och sedan låta dem stå tills de är helt torra. När uteplatsstolarna är helt torra, använd en bred pensel för att lägga på vaxet på ytan av dina stolar. Kom ihåg, du måste vara mycket noga när du gör detta. Se till att du applicerar vaxet på varje hörn och i varje vrå på dina uteplatsstolar i metall, även i repor och sprickor. När du väl har applicerat vaxet på ytan av dina uteplatsstolar, sätt dem åt sidan för att torka innan användning.

Regelbunden Användning av Olja

Regelbunden inoljning av dina uteplatsstolar i metall kan också göra underverk för ändamålet att hålla gisslet med rost borta. Vad detta betyder är att substanser som fett och olja bör vara en del av din vanliga underhållsutrustning. Skydd mot korrosion är bara en av de oändliga fördelar som de kan tillhandahålla!

Magin med WD-40

Alla av de ovan nämna tipsen är bra, men det finns ett annat sätt hjälpa till att förhindra rost på uteplatsstolar i metall… WD-40. När det kommer till att skydda dina uteplatsstolar i metall från gisslet med korrosion, kan WD40 hjälpa dig. Det finns ett antal WD-40 produkter för dig att dra nytta av. Från uteplatsstolar i metall till skottkärrans metalldelar, du kan vara säker på att WD-40 har något i sin repertoar för att tillgodose dina rostskyddsbehov!

Allt du behöver göra är att applicera WD-40 på ytan av dina uteplatsstolar i metall — eller annan metall som behöver skyddas från korrosion — och ge den tid att torka. Och…det är allt! Med WD-40, har uppgiften att skydda dina uteplatsstolar i metall från korrosion sannerligen blivit en enkel uppgift!