Om du har korroderande slangändar så letar du troligen efter ett sätt att rätta till detta. Här följer de mest effektiva sätten att undvika att dina slangändar korroderar:

Rostfritt stål

Det här är kanske den lättaste tekniken att utnyttja för att hålla ändarna på din trädgårdsslang fria från korrosion. Låt oss vara ärliga: ingen tycker om synen av korroderade slangändar. Om ändarna på din trädgårdsslang är gjorda av en metall eller legering som inte korroderar, kan du vara helt lugn.

Dock är vad du bör komma ihåg att detta inte är en billig lösning. Oavsett hur viktig en trädgårdsslang kan vara för  din trädgård är det onödigt att spendera för mycket pengar på den. Rostfritt stål är dyrt.

Båtfärg

Ändarna på din trädgårdsslang kommer, uppenbarligen, att exponeras mot vatten ganska mycket, eller hur? Detta är anledningen till varför det kan vara en god idé för dig att måla dem med båtfärg. För dem som inte redan vet det är båtfärg en speciell färg som används för att skydda mot ökad möjlighet för korrosion. Den används normalt på ytor på båtar, beroende på hur dessa exponeras mest mot vatten. Dock kan de användas på metalländarna på din trädgårdsslang också.

Det finns flera kvaliteter av båtfärger tillgängliga på marknaden. Det är normalt rekommendabelt att använda höggradig marin epoxyfärg på båtytor, till exempel, med tanke på hur de inte bara står emot korrosion beroende på fuktighet utan motverkar att marinliv börjar växa på ytan också. För att motverka korrosion på slangändar kan du dock använda en lägre grad av båtfärg också. Oavsett av den typ av båtfärg du väljer beör du komma ihåg att det kommer att bli dyrt.

Håll dem rena

När det rör sig om att motverka att slangändarna korroderar är det faktiskt så att regelbunden rengöring kan hjälpa till mycket för att se till att du inte behöver ta itu med ett sådant problem. Det är rekommendabelt för dig att rengöra ändarna på trädgårdsslangen varje gång du är färdig med användningen av den. Det kommer inte bara att ta bort extra vatten på slangändarna utan även all smuts som kan störa ytan också.

Om fukten finns kvar på ändarna av din trädgårdsslang kommer den att fortsätta att förstöra dem tills effekten från korrosion blir uppenbar. Även om du har skyddslager på ändarna till din trädgårdsslang kommer förr eller senare fukten att nöta ut skyddslagret och, till slut, nå metallytan. För att hindra att något liknande händer är det viktigt för dig att rengöra ändarna på din trädgårdsslang efter varje rengöringsjobb.

WD-40 mot korroderande slangändar

WD-40 kan göra underverk för att hindra att ändarna på slangen korroderar. Allt du behöver göra är att applicera den gamla goda WD-40 på ändarna på din trädgårdsslang då och så, och vara helt ovetande om rädslan för korrosion .

Medan WD-40 är nog för att hålla all din korrosionsrelaterade oro stången är faktum det att några individer kommer att upptäcka detta för sent. Vissa individer inser behovet av att skydda ändarna på trädgårdsslangen mot korrosion först sedan de redan börjat korrodera. I ett sådant scenario kommer lösningar som båtfärg inte att fungera. Dock är användning av WD-40 givet att ge resultat.

Det är det för att WD-40 är känt för att inte bara hindra rost utan även för att ta bort det. Detta betyder att även om ändarna på din trädgårdsslang har börjat korrodera kan WD-40 användas för att få bort det.

WD-40 hindrar ändarna på din trädgårdsslang från att korrodera men den kan användas i ett otal andra scenarier också. Såsom att smörja din cykel. Faktum är att WD-40 kan användas för att lösa många av dina problem. Du kommer att göra dig själv en stor tjänst genom alltid att ha en burk WD-40 lätt tillgänglig!

Titta på vår hemsida för mer information, vare sig det är tips och trick eller du bara vill få reda på vår produktinformation, så kan du hitta allt detta här.