Laga gräsklipparen: Felsökning

 

Laga gräsklipparen

Källa: © Mariusz Blach – Adobe Stock

 

Regelbundet underhåll är det bästa tipset för att laga gräsklipparen. Det förhindrar flera problem och förlänger utrustningens livslängd. Även med tillräckligt underhåll av gräsklipparen kan man inte undkomma slitage på gräsklipparen. Detta ökar risken för att gräsklipparen hakar upp sig då och då.

Laga gräsklipparen?

De bästa tipsen hittar du här nedan

 

  1.    Laga gräsklipparen: Det är svårt att dra i startsnöret

Gräsklipparens svänghjulsbroms  har aktiverats. Det är stången som man håller ned på gräsklipparens handtag och stannar motorn när man släpper den. Innan du drar i snöret ska svänghjulsbromsen vara helt nedsläppt.

En annan orsak till att detta händer kan vara att gräsklipparens blad är igensatta med för mycket gräs. Är detta  problemet ska du lägga din gräsklippare på en hård yta. Gräsklipparen ska vara avstängd och tändstiftet ska vara urkopplat, sedan kan du rensa gräsklipparens undersida. Ta bort allt gräs. När det är gjort kan du testa igen.

  1. Laga gräsklipparen: Den startar inte

Fyll på färsk bensin i motorn. Gammal bensin kan göra att motorn får problem att starta eller så kan  bero på att tändstiftet är urkopplat, smutsigt eller löst.

Är luftfiltret smutsigt? I sådana fall behöver du rengöra filtret eller sätta dit ett nytt.

  1. Laga gräsklipparen: Den tappar kraft 

Detta  beror oftast på ett smutsigt luftfilter. Har du redan rengjort det kan det också vara tändstiftet som är smutsigt. Är  undersidan av gräsklipparen igensatt av gräs eller annat skräp?

Hjälper inte detta, är problemet att gräsklipparens blad kan vara lösa eller  blivit slöa. Om inte detta heller är problemet kanske du helt enkelt förösker klippa för högt gräs. Fixa detta genom att höja klippningshöjden på gräsklipparen.

  1. Laga gräsklipparen: Skaffa WD-40

Det är ganska vanligt att olika delar på gräsklipparen rostar med tiden. För att åtgärda detta kan du testa WD-40. Underhåll delarna varje vecka med den här produkten så kommer inte rosten vara något problem.

Där har vi det, lagning av gräsklipparen. Gå ut nu och förbättra din gräsklippares livslängd, direkt!

 

Användningen som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product har företaget WD-40 själva fått av användarna. Dessa användningsområden har inte testats av företaget WD-40 och ingår inte i en rekommendation av användningen av WD-40. Sunt förnuft skall användas när du använder produkter från företaget WD-40. Följ alltid instruktionerna och läs varningarna på förpackningen.

 

 

Kolla in vår webbsida för mer information, tips och tricks eller om du bara vill veta mer om våra produkter. Du hittar allt här.