Lagning av gräsklippare: Små motorproblem

Lagning av gräsklippare: Felsökning och reparation

Källa: © Kurhan – Adobe Stock

Har du problem med din gräsklippare?  Följ den här guiden så du kan få hjälp med lagning av din gräsklippare.

Motorn startar inte

Att laga gräsklipparen behöver inte vara svårt när du har en guide till hjälp. Om motorn inte startar ska du veta att det här problemet kan ske av många anledningar – särskilt om gräsklipparen har stått avställd under vintern. Vi råder dig att alltid försäkra att tändstiftet har tagits ut eller kopplats bort innan du börjar laga maskinen.

Steg 1: Lagning av gräsklippare – Bränsle

Har du fyllt på tanken med nytt och färskt bränsle? Om den går på ångor ska du fylla på den. Om den är full ska du se till att avstängningsventilen för bränslet är öppen.

Vanligtvis är smuts, skräp eller gammalt bränsle orsaken till att gräsklipparen inte startar. Om din gräsklippare har varit avställd med obehandlad bensin kvar i tanken kommer inte motorn starta.

Steg 2: Lagning av gräsklippare – Rengöring av förgasaren

Förgasaren i gräsklipparen reglerar bränslet och luften i motorn för att ge energi till utrustningen. Om förgasaren är smutsig kommer gräsklipparen att få prestandaproblem.

Steg 3: Lagning av gräsklippare – Kontrollera tändstiftet

Dåliga, smutsiga eller lösa tändstift är vanliga orsaker till att motorn inte startar. Tändstiften skall bytas ut varannan säsong eller efter 25 timmars  användning.

Motorn överhettas

Steg 1: Lagning av gräsklippare – Rengöra motorn

Detta är ett viktigt steg för att förhindra att gräsklipparen överhettas under användning. Rengör din gräsklippare noggrant och säkert. Du kan också skaffa WD-40 till regöring och rostskydd av din gräsklippare.

Steg 2: Kontrollera oljenivån

Om oljenivån är för låg skall du fylla på med färsk olja i motorn. Om du inte vet hur man gör kan du läsa instruktionsmanualen för din gräsklippare.

Steg 3: Lagning av gräsklippare – Inspektera om kylflänsarna saknas eller är sönder

Om du saknar kylflänsar i maskinen kommer du behöva installera nya delar för att laga gräsklipparen.

Steg 4: Om bränsleblandningen är för tunn

Låter det komplicerat? Det är egentligen enkelt att kontrollera detta. Blandningen av bränsle och luft kan avgöras genom att kontrollera statusen på gräsklipparens förgasare.

Steg 5: Lagning av gräsklippare – Läcker packningen?

Ett annat vanligt problem hos förgasaren är att den kan ha läckande packning – som sedan resulterar i en överhettad motor. Packningen bör lagas av ett proffs.

Med dessa tips för reparation av din gräsklippare kommer du kunna öka livslängden på den. Kom ihåg att underhålla din gräsklippare varje säsong.

Där har du det, lite lätt lagning av din gräsklippare. Testa guiden och berätta för oss hur det gick.

 

Användningen som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product har företaget WD-40 själva fått av användarna. Dessa användningsområden har inte testats av företaget WD-40 och ingår inte i en rekommendation av användningen av WD-40. Sunt förnuft skall användas när du använder produkter från företaget WD-40. Följ alltid instruktionerna och läs varningarna på förpackningen.

 

Kolla in vår webbsida för mer information, tips och tricks eller om du bara vill veta mer om våra produkter. Du hittar allt här.