Om du har metallmöbler i din trädgård borde du också skydda dem från rost. Rostskydd är nödvändigt om du vill att trädgårdsmöblerna ska se bra ut under en lång tid. Metallmöbler ser inte bara attraktiva ut utan de behöver också minimalt underhåll för att stå sig i flera år. Även om de står emot väderförändringar och andra miljöförhållanden bra är dem benägna att rosta. Detta är ett av de största problemen man stöter på med trädgårdsmöbler. Om du vill rostskydda dina trädgårdsmöbler måste du lära dig några rostskyddtekniker. 

Prova dessa tips för att skydda dina möbler:  

Håll möblerna torra för rostskydd 

Det första steget i att förhindra att dina trädgårdsmöbler rostar är att hålla dem torraRostningsprocessen påskyndas när fukt och vatten kommer i kontakt med dina möbler. Även om metallmöbler är mycket mer motståndskraftiga mot effekterna av vatten och fukt än trämöbler så är det fortfarande bäst att hålla dem så torra som möjligt. Möblerna kommer att rosta om du låter vatten ligga kvar på dem under längre tidsperioder. Torka av vattnet så fort du ser det för att förhindra rost. 

Håll möblerna täckta 

Ett annat sätt att hålla dina trädgårdsmöbler skyddade från rost är att hålla dem täckta med överdragDet ser inte bara snyggt ut, det kommer också att förhindra direktkontakt med omgivningenGenom reducerad exponering för fukt och värme kommer möblerna att förbli rostfria. 

Tänk på var du förvarar dina möbler 

Medan poängen med trädgårdsmöbler är att ha dem utomhus kan du låta dem stå inne om de inte används. Under vintrarna kan du till exempel ställa in dem i ett förråd eller garage för att skydda dem mot snö och andra tuffa väderförhållanden, vilket i sin tur skyddar mot rost. Om du inte vill ställa dem inomhus kan du köpa ett stort möbelskydd för att täcka dem. 

Möbelvax som rostskydd 

Möbelvax har vattenbeständiga egenskaper. Därför kan det vara praktiskt att använda när du vill skydda dina trädgårdsmöbler från rost. Applicera möbelvaxet med en bred färgpensel efter grundlig rengöring. Det kommer att hålla dina trädgårdmöbler skyddade från att rosten uppkommer och sprids. När vaxet har torkat bör du täcka möblerna innan du ställer ut dem. 

Regelbunden infettning 

Rost är mycket mindre sannolikt att uppkomma på smorda ytor. Se till att göra smörjning till en regelbunden underhållsåtgärd av dina möbler – det kommer att göra underverk. WD-40 är ett bra smörjmedel för metall. Dessa enkla men effektiva tips kan hjälpa dig att skydda dina trädgårdsmöbler mot rost. Prova dem och se resultaten själv! 

Appliceringen som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use försågs till WD-40 Company av användarna själva. Denna applicering har inte testats av WD-40 Company och är således inte en rekommendation för användning av WD-40 Company. Sunt förnuft bör utövas när du använder företagets produkter. Följ alltid instruktionerna och ta hänsyn till eventuella varningar som finns tryckta på förpackningen.