Som husägare är du förmodligen oroad över städningen av ditt hus. Helgerna ger dig förhoppningsvis mer tid till att städa ditt hus. Försök att söka efter “städa mitt hus” på nätet och se vad som dyker upp. Du kommer förmodligen att finna det här eller det här.

När vi talar om underhålls- och reparationsarbeten i hemmet kommer oftast städning först. Därefter kanske vi börja titta på sätt att reparera problemen hos sladdar och lampor.

Att ta tag i möbelreparation och -underhåll kommer bland de saker som ligger sist på vår prioritetslista. Efter elinstallationer, apparater, städning, rörmokeri, luftkonditionering och mera. Och bland möbelunderhållssysslor glömmer vi något som vi alla är irriterade över, men sällan faktiskt gör något för att åtgärda.

Detta problem är gnisslande skåpsgångjärn och dörrgångjärn. När du letar efter sätt att städa ditt hus, glömmer du ibland att gnissel är också något som orsakats av smuts och damm som kontinuerligt kommer in i gångjärnen. Detta gör att gångjärnen har konstiga ljud för sig och gör dem också tunga och kärva.   Detta är anledningen till att du behöver regelbundet smörja  gångjärnen på dörrar, köksskåp, skåp och till och med fågelholkar. Så varje gång du tycker att du behöver städa ditt hus, så är detta något som du behöver göra utöver städningen.

Hur man smörjer fågelholkens gångjärn

  1. Om de har kärvat fast

Om gångjärnen är för gnissliga eller har blivit kärva och svåra att röra med tiden, behöver du smörja dem. Men innan du smörjer, så måste du eliminera anledningen till att de har blivit gnissliga. Och för det behöver du ta bort smutsen från gångjärnen. Ta en burk WD-40 och spraya i rejäla mängder på gångjärnen. Det kommer inte bara att ta bort smutsen  utan också smörja det för framtida långvarig användning.

  1. Om de har rostat

Gångjärnen gnisslar också och blir kärva om de är rostiga. Även om dom inte kärvar så ser rostiga gångjärn på en fågelholk  fula ut. För att ta bort rosten, ska du spraya WD-40 på den rostiga delen och skrubba metallen med en tandborste. När du är klar, ska du spraya WD-40 igen för att skölja bort återstoden från metallgångjärnet. Det kommer att ta bort det gnisslande ljudet och smörja gångjärnen så att de kan röra sig lika fritt som när de var nya.

Kolla in vår hemsida för mer information, oavsett om det är tips och tricks eller om du bara vill få reda på mer om vår produktinformation, så kan du få reda på det här.