Om du letar efter några gör-det-själv-tips för ditt hem, så följer nedan några bra gör-det-själv-arbeten att ge sig in i.

  1. Gör-det-själv: Lätta rörmokeri-lösningar

Du måste ta hand om följande för att säkerställa ett jämnt flöde av vatten genom rören.

När du inte tar hänsyn till vad du häller ner i avloppet, kommer det att börja täppas till. När du häller feta eller oljiga ämnen i avloppet, så flyter de genom diskhoavloppet tillsammans med det varma vattnet. Men så fort de lämnar diskhon svalnar de och börja stelna.

Därför är det viktigt att aldrig hälla ner oljiga eller feta substanser i avloppet, såsom ost eller vegetabilisk olja. Men om du redan har gjort det av misstag, så ska du hälla varmt vatten i vasken så att det flyter längre bort. Du kan också behöva lägga till rejält med diskmedel i vasken för att hjälpa till att få uppbyggnaden att lättare lösas upp.

Å andra sidan, när det gäller avloppen i våra badrum, så är de hårstrån som rinner ner i avloppet de största syndarna. Du skulle behöva installera en hårsil i duschavloppet. Detta är något du kan göra på egen hand. Du måste också ta ut silen och rengöra den i soptunnan efter varje dusch eller en gång om dagen.

  1. Gör-det-själv: Underhåll av luftkonditioneringen

Luftkonditioneringen är den viktigaste, men ändå den mest försummade, apparaten i hemmet, särskilt när det gäller underhåll. Vi bör regelbundet ta hand om dem eftersom de är de dyraste apparaterna att reparera och ännu dyrare att ersätta.

För att göra det själv måste du först kontrollera kondensatledningen så att vattnet rinner ut ordentligt. Därefter måste du ta ut filtren och se om de är tillräckligt rena. Rengöring av filter är lätt. Håll dem bara under rinnande vatten så blir de redo att användas igen. Smutsiga filter gör att luftkonditioneringen behöver arbeta mer och har även en negativ inverkan på luftkvaliteten inomhus.

Håll inomhus- och utomhusenheterna fria från smuts och skräp. Ett smutsigt system har större risk att gå sönder medan det körs och förbrukar även mer energi då det är ineffektivt.

  1. Gör-det-själv: Rostskydd

Rostskydd är viktigt för att hålla metallutrustning och apparater fria från rost och säkerställa en lång livslängd. Genom att använda WD-40 kan du nu också göra det själv. Ta bara burk WD-40-spray och en borste. Spraya rejält med WD-40 på det objekt som du behöver ta bort rost från. Följ alltid tillverkarens anvisningar innan du gör det.

Därefter ska du använda borsten för att skrubba bort rosten. När du är klar, ska du skölja den med WD-40 för att tvätta bort rester från metallen. Lämna ett lager av WD-40 på objektet för att skydda det från rost.

Kolla in vår hemsida för mer information, oavsett om det är för tips och tricks eller om du bara vill ta reda på om vår produktinformation, så kan du få reda på det här.