När man pratar om att rengöra speglar, är det ett faktum att det finns ett flertal specialprodukter tillgängliga för detta ändamål. Men om du tänker efter, inser du säkert att det är ganska dumt att investera i en specialprodukt för ett så enkelt jobb som att rengöra speglar. Det finns ett antal vanliga hushållsprodukter som du kan använda istället och de kommer att ge dig bäst valuta för dina pengar. Här är några av dem:

Bikarbonat

Bikarbonat en av de hushållsprodukter som du med all säkerhet kommer att stöta på flera gånger. När det gäller specifikt rengöring av speglar, behöver du bara ta en liten mängd bikarbonat och strö över en fuktig trasa eller tygstycke. Med den fuktiga trasan är det meningen att du ska torka av ytan på spegeln, för att ge den en skinande glans, vilket den förtjänar. Efter att ha torkat av spegeln några gånger, ta en ren och torr trasa och använd den för att gnida spegeln torr.

Du kommer också att behöva tillföra en liten mängd vatten på spegeln, samtidigt som du gnuggar med den torra trasan, för att säkerställa att du slutför rengöringen effektivt när du använder bikarbonat. När du är nöjd med glansen på din spegel, avsluta rengöringen med att torka spegeln med en torkduk. Detta kommer att ge din spegel en beständig glans. Oavsett hur enkelt hela förfarandet kan låta, är detta en av de mest effektiva metoderna för att rengöra speglar.

Vinäger

Om det finns något som skulle kunna matcha bikarbonat, när det gäller rengöring i allmänhet, är det vinäger. För att ge din spegel en perfekt ren yta, behöver du bara göra en blandning av vitvins vinäger och vatten – i lika stora mängder. Det rekommenderas att du häller blandningen i en sprayflaska, så att den lätt kan användas. Den utspädda lösningen av vitvins vinäger skall vid rengöring sprayas på spegelytan. När du har sprayat en tillräcklig mängd av lösningen på spegeln, torka ren den med torkdukar.

Denna procedur kommer att ta bort all smuts och solk från ytan på din spegel. Om det fortfarande finns spår av solk och smuts på din spegel, rekommenderas det att du upprepar proceduren tills den är helt ren. Denna metod kan användas för att ge din spegel ett strålande rent utseende, men den kan efterlämna en “ättik-liknande” lukt. Om du är okej med det, så är detta ytterligare en av de mest effektiva metoderna för att rengöra dina speglar.

Tidningspapper

Trodde du att läsning är det enda som en tidning kan vara användbar för? Nå, då får du tänka om. För du kan utföra flera olika hushållsysslor med hjälp av tidningspapper, inklusive rengöring av speglar. Allt du behöver göra är att riva tidningspapper i små bollar och blötlägga dem i vatten. Dessa blöta tidningsbollar ska sedan gnidas långsamt i cirklar på spegelns yta. Och … det är allt du behöver göra för att effektivt göra rent din spegel.

Denna metod för att rengöra speglar är en av de billigaste metoderna som finns. Men den kräver en viss försiktighet. Varför? Jo, för att användandet av tidningspapper kan lämna trycksvärta på ytan på din spegel, vilket kan göra mer skada än nytta. Detta är varför det rekommenderas att du provar på en liten del av spegeln först, innan du sätter igång att rengöra hela spegeln. Du bör bara använda den typ av tidningspapper som erbjuder högsta kvalitet, så att det inte efterlämnar trycksvärta eller märken.

WD-40

En effektiv metod som du kan använda för att rengöra dina speglar är den som involverar användning av WD-40. Allt du behöver göra är att spruta WD-40 på en trasa tills den är helt blöt och torka av spegeln med den trasan. Och… det var det hela. Det är allt du behöver göra för att få din spegel ren från all slags smuts och solk.

En av de bästa fördelarna med att rengöra speglar med WD-40, är att WD-40 inte bara rengör speglarna, utan dessutom förhindrar att det uppstår imma på spegelytan. Hur? Jo, det beror på att WD-40 bildar en tunn film över spegelns yta. Den här skyddsfilmen kommer att förhindra att spegeln immar igen, ända tills produkten tas bort.

En annan fördel som användningen av WD-40 har att erbjuda, är att spegelrengöring är bara ett av de många användningsområden som WD-40 kan användas till. Ett specialrengöringsmedel för speglar kan bara användas för en sak: rengöra speglar. WD-40, å andra sidan, erbjuder så många som “tvåtusen” användningsmöjligheter för att människor att utnyttja. Om du tänker efter, är spegelrengöring inte ens bland de mest kända användningsområdena för WD-40. När du ser på det från det perspektivet, måste du medge att WD-40 är inget annat än fantastiskt!