Varför göra rent mässing eller polera mässing?

Mässing och guld ger ett skinande och varmt ljus till dina hushållsartiklar. Från dörrknoppar och lampknappar till badrumartiklar, möbler, redskap till lampor, mässing och guld i stor utsträckning. Guld och mässing är korrosionsbeständiga och starka legeringar och på grund av sina ljusa guldfärger är de ett av de mest populära dekorativa och heminredningsmaterialen i världen.

Precis som all annan metall, tenderar mässing och guld också att bli sliten och tråkig över tiden. Du kan dock enkelt rengöra guld- och mässingsartiklar och polera dem bra för att få dem att skina så ljust som de kan och få dem att se ut som nya med rätt mässingrengöringsmedel och mässingpoleringsmedel. Rengöring och polering av guld- och mässingslampor eller andra föremål är inte svårt och du kan göra det med saker som vanligtvis finns i ditt hem.

Innan du börjar rengöra mässingsaker, ska du ta reda på om saken är av rent guld och mässing, eller om det är en blandning av andra metaller också. Ett enkelt sätt att ta reda på det är att använda en magnet. Om magneten fastnar på ytan betyder det att det finns andra metaller i den eftersom magneter inte fastnar på ren mässing och guld. Om sakerna är pläterade kan du rengöra dem med varmt tvålvatten. Polering eller gnidning av dem med mässinggrengöringsmedel kommer emellertid att ta bort pläteringen och kan få dem att bli tråkiga. Var därför väldigt försiktig.

Rengör rena mässing och guldlampor

Det finns många sätt att rengöra rena guld- och mässinglampor. Tillvägagångssättet du tar bör bero på nivån på smuts, repor eller damm som har lagrats på ytan. Här är några enkla tekniker och tips.

  1. Ta en skål och lägg lite varmt vatten i den. Lägg nu flytande tvål i vattnet och blanda det bra för att få en bra lösning. Ta en rengöringsduk och gnugga alla ytor noggrant. Du kan också använda en gammal tandborste för att rengöra lampans sprickor. När du är nöjd med rengöringen, skölj lampan med varmt vatten och torka upp det noggrant. Det är en bra mässingrengöringsmedel för att göra rent mässing.

2. Om det finns några tydliga fläckar, smuts eller repor på guld- och mässingslamporna, kan du använda tomatketchup, puré eller sås, vilket är en bra mässingrengörare och mässingpolerare. För att göra rent mässing och polera mässing. Gnid ett tunnt lager av en av dessa på lampans yta och låt den sitta i minst en timme. När du har gjort det, rengör det noggrant med varmt tvålvatten.

3. Du kan också använda enkla köksingredienser för att rengöra guld- och mässingslampor. Gör en blandning av lika delar av vitvinäger, mjöl och salt. Blanda det bra och applicera det på ytan av de missfärgade lamporna. Låt det sitta i minst en timme. Skölj det med varmt vatten och låt det torka. All missfärgning kommer att försvinna och lamporna ser lika bra ut som nya.

Citron och Salt

4. En annan bra metod för att rengöra och polera mässing och guldlampor är att tvätta dem med en kombination av salt och citron. Ta en citron, klipp den i mitten och ta bort fröna. Ta citronhalvan och lägg på salt. Gnid den nu på ytan av den missfärgade mässingen och guldlamporna. Du kan återanvända citronen och saltet efter behov. Täck hela lampans yta med detta, ta en ren och torr trasa och gnugga lampan glansig. Du kan också göra en blandning av en del citronsaft och två delar vinsten. Gör det till en kräm och täck lampan med den. Låt blandningen sitta på guld- och mässinglampan i ca 30 minuter. Skölj med varmt vatten och torka torrt tills det lyser

Polermedel och WD-40

  1. Kommersiella polermedel och metallrenare är också mycket effektiva vid rengöring och polering av guld- och mässingslampor. En av de bästa mässingrengörare och mässingpolish för guld- och mässingslampor är WD-40. Det är inte bara mycket lätt att använda, men det är också snabbt och mycket effektivt. Allt du behöver göra är att belägga guld- och mässingslampan med ett lager av WD-40, vilket är ett bra mässingsrengöringsmedel för att göra ren mässing och låt den sitta i ca 15-30 minuter. Ta en ren trasa och gnugga lampan i cirkulära rörelser och torka upp den. Det kommer att rengöra och polera mässing och guldlampan och kommer att göra så det skiner ljust så gott som nytt.

Några försiktighetsåtgärder

Här är några försiktighetsåtgärder som du bör tänka på vid rengöring och polering av guld- och mässingslampor med mässingrengöringsmedel och mässingpoleringsmedel.

  • Använd inte rengöringsdukar som är mycket slitstarka. Undvik även att använda stålull eller metallborstar, eftersom de kommer att lämna repor på lampans yta.
  • En tunn beläggning med mineralolja eller linolja kan vara effektiv för att förhindra att man repar. Applicera oljan efter rengöring av mässing och guldlampan med en mjuk badhandduk.
  • De flesta guld- och mässingslamporna levereras med lackfinish. Därför bör det inte rengöras med varmt tvålvatten. Om sådana guld- och mässingslampor är missfärgade, måste du använda en lack eller färgavlägsning för att först få bort lacken och använd sedan de ovan nämnda teknikerna för att rengöra och polera din guld- och mässingslampa. Återställ lampan för att hålla den skinande och skyddad.
  • Försök att undvika att röra på guld och mässingen för mycket. Olja från dina händer kan påskynda repningsgprocessen och minska livslängden för dina guld- och mässingsobjekt.

Dina guld- och mässinglampor kommer att lysa länge om du rengör och polerar dem regelbundet. Det är viktigt att undvika ackumulering av damm, smuts och repor på föremål gjorda av guld och mässing för att hålla dem ljusa, skinande och glänsande. Med ovannämnda tips och tricks kan du rengöra och polera alla dina guld- och mässingobjekt och inte bara lampor och få dem att se bra ut och skina som nya.