Oavsett om din bil är gammal eller helt ny är den sårbar för rost. Rostfläckar är inte bara fula utan också extremt farliga. Detta beror på att rost gör att bilens metalliska utsida sönderfaller. När metallen försvagas förlorar den sin styrka vilket leder till en kollision. Därför vill du förmodligen veta allt om att rostskydda bilen.

Om du letar efter enkla sätt att rostskydda din bil bör du följa samtliga steg som nämns i denna guide. Det kommer ge dig ett fantastiskt skydd!

Förebygga rost på bil Steg # 1: Du måste tvätta bilen ordentligt

Att tvätta din bil låter ganska grundläggande, eller hur? Men om du inte går igenom det första steget kommer du inte att kunna rostsäkra din bil. Att ta bort ingrodd smuts är ett viktigt steg för rostskydd. Detta beror på att smutsen skadar bilens skyddande lager gör att färgen flagnar. Därav kan rosten enkelt nå bilens metalliska yta och förstöra den.

Så när du är rostskyddar din bil, se till att tvätta den ordentligt. Du måste också tvätta hjulen för att ta bort smuts och damm.

Förebygga rost på bil Steg # 2: inspektera bilens lack

Börjar skyddslagret flagna? Är färgen sliten? Du hittar svaren på dessa frågor genom att inspektera bilens lack. Den täcker bilens metalliska struktur och skyddar den därmed från rost. Om färgen börjar flagna blir din bil känslig för fukt eller vattenkorrosion. Detta banar väg för rostning.

För att se till att din bil är rostsäker måste lacken vara i gott skick. Är den inte det behöver du lacka om bilen.

Förebygga rost på bil Steg # 3: Var extra försiktig under vintern

Under vintern är det mycket viktigt att förebygga rost. Du kommer att behöva täcka din bil för att förhindra rost. Förutom det behöver du även tvätta den ofta, särskilt efter att du varit ute och åkt. Detta beror på att saltet på vägarna kan skada din bil allvarligt och leda till rost.

Steg # 4: Vaxa bilen för att säkerställa rostskyddet

Färgen på din bil är täckt av en klar, skyddande beläggning. Genom att vaxa din bil ser du till att denna klarlack hålls välbehållen. Detta innebär att färgen inte flagnar och bilen förblir rostsäker.

Helst bör du vaxa din bil två gånger om året, men du kan göra det fler gånger också.

Steg # 5: Använd WD-40

WD-40 är ett sortiment av produkter som är gjorda specifikt för underhåll av fordon. WD-40 tar bort fett och smuts från din bil, löser upp rost samt och skyddar metallen från rost och korrosion.

Följ dessa steg och rostsäkra din bil!

Appliceringen som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use försågs till WD-40 Company av användarna själva. Denna applicering har inte testats av WD-40 Company och är således inte en rekommendation för användning av WD-40 Company. Sunt förnuft bör utövas när du använder företagets produkter. Följ alltid instruktionerna och ta hänsyn till eventuella varningar som finns tryckta på förpackningen.

Kolla in vår hemsida för mer information. Oavsett om du är ute efter tips och tricks, eller om du bara vill veta mer om vår produktinformation, kan du hitta det här.