Ingenting dödar resehumöret snabbare än en trasig dragkedja på resväskan. Är det ett tecken från universum att du ska skjuta upp din resa? Skulle inte tro det! Universum försöker få dig att lära dig att smörja blixtlåset på din resväska och ta hand om den på ett mer effektivt sätt. 

, skjut inte upp problemet och ge den här artikeln en chans; det bör inte ta mer än 5 minuter, lita på oss. 

Steg 1: Håll dina väskors blixtlås rena 

Det kan vara svårt att tro, men även de minsta kornen av damm kan förstöra dragkedjor. Det är därför du behöver rengöra dina blixtlås när du kommer tillbaka från campingen eller någon annan resa. Du kan även göra detta på samtidigt som du städar ditt rum. 

Allt du behöver göra är att använda en trasa för att rengöra blixtlåset. Vi rekommenderar att du använder mild tvål och varmt vatten för att frigöra all smuts som finns mellan kedjans tänder. Se till att skrubba försiktigt att alla tvålrester torkas av. 

Om du behöver en snabb rengöring kan du också använda tryckluft på burkFör dem som inte är bekanta med termen ädet den metod vi använder för att rengöra tangentbord. 

Steg 2: Smörj blixtlåset på resväskan med WD-40 

Det finns många olika sätt att du kan smörja din resväskas blixtlåssom till exempel med hjälp av ett ljus, läppbalsam, olivolja eller en blyertspenna (för känsliga blixtlås). Även om alla dessa strategier kan fungera bra, finns det andra alternativ om dessa misslyckas. 

WD-40 kommer inte bara att smörja ditt blixtlås utan kommer också se till att skyddas från rost och korrosion. Denna produkt stöter bort fukt och vatten från ytan den appliceras , vilket innebär att det är ofarligt om blixtlåset utsätts för något av detta. 

Det bästa sättet att behandla blixtlås med WD-40 är att göra det när de är stängda, men vi är här för att ditt blixtlås har fastnat. Därför behöver du få tag på en ren tvättlapp eller trasa. I ett av hörnen på trasaapplicerar du WD-40 med hjälp av munstycket. Se till att du inte använder för mycket. 

Därefter tar du tag i blixtlåset med duken och drar den våta sidan över spåret. Detta steg måste upprepas på andra sidan av blixtlåset också. Se till att eventuella rester torkas av. 

När WD-40 har applicerats, testa dragkedjan för att kontrollera om den har lossnatTitta! Det fanns inget att oroa sig för. 

Kom ihåg att tvätta händerna efter användning, särskilt om du har kommit i kontakt med WD-40.