Från tunga regn till snöstormar — vinterkängor måste gå igenom en hel del. Det finns all anledning för dina kängor att se förfärliga ut när vintern kommer. Men finns det ett sätt att förhindra detta från att ske? Ja, det finns det! Här är några tips för att försäkra dig om att dina vinterkängor varar länge.

Gör ett medvetet köp

Du bör köpa vinterkängor som faktiskt är gjorda för vintersäsongen. Bor du på ett ställe där vintern är väldigt blöt och det snöar mycket och då köper kängor gjorda av mocka, till exempel, så är det ett av de mest omedvetna köp som du kan göra.

Om du fortfarande är ute efter ett par mockakängor till vintern, se då till att inte använda dem när det regnar eller om det ligger mycket snö runt omkring på gångvägarna. Undersök vilka vinterkängor som ger dig bäst valuta för  pengar!

Vädersäkra Dina Kängor

Oavsett vilket val av kängor du gör, är det en bra idé  att vädersäkra dem. Detta kan göras med hjälp av impregneringsmedel. Det finns ett antal impregneringsmedel på marknaden som kan appliceras på dina kängor. Skyddande aerosolspray är ett av de alternativ som kan användas. Kängorna får inte fläckar på ytan när de utsätts för vatten eller salt. Oljor, vax och andra krämer används också för detta ändamål. En annan vanlig impregnerings är WD-40! Ja, det är rätt; du kan vädersäkra dina kängor med WD-40. Ge dina kängor en omgång med WD-40 och den kommer att agera som en barriär. Om du tycker att det är för bra för att vara sant, prova WD-40 på en liten yta på dina kängor och se själv!

Kom ihåg att rengöra salt och fläckar

Saltas vägarna där du bor? Då är det av allra största vikt att du ser till att bli av med saltet direkt när du kommer hem. Det är för att salt inte bara ger fläckar på dina kängor, utan även försvagar materialet.

Dessa problem kan undvikas om du kommer ihåg att ge dina kängor en dusch med WD-40. Detta innebär att förutom att vädersäkra dina kängor, kan WD-40 också hjälpa dig med att ta bort salt eller saltfläckar som kan finnas på ytan på dina kängor. Allt du behöver göra är att spraya WD-40 där saltfläckarna finns och sedan torka av dina kängor med en torr trasa.

Håll Kängorna Rena

Faktum att de kommer att utsättas för ett visst slitage, beroende på vilka förhållanden som de utsätts för. För att minska på detta slitage så mycket som möjligt är det klokt att rengöra dina kängor så fort du kommer hem. En vanlig avtorkning med en trasa eller handduk kommer helt säkert att få bort det mesta av smutsen från dina kängor och förlänger på så sätt deras användbara livslängd i processen. Eller om dina kängor är gjorda av läder (lycko dig!) se då till att du kommer ihåg att polera dem ofta. Ordentligt underhåll kan förlänga dina vinterkängors liv med flera år.

Magin från WD-40

Som du har upptäckt vid det här laget, är WD-40 är en utmärkt produkt för att förbereda dina stövlar för att gå ut i snön. WD-40 är inte bara effektiv på att förhindra skador från att uppkomma i första hand, den kan också göra underverk när du behöver ta hand om skador som redan skett.

Med lite passion för underhåll och en burk med WD-40, kan du vara säker på att dina kängor kommer att vara redo för vilken snöstorm som helst!