Hur du håller dina dörrhandtag rena

Det finns olika typer av dörrhandtag. Om du är en underhållningsfanatiker kommer du uppenbarligen att vara bekymrad över hur du kan hålla dina dörrhandtag rena, eller hur? Trots allt tycker ingen om att behöva ta i smutsiga dörrhandtag när de behöver öppna eller stänga en dörr.

Dock beror den krävda tekniken, när du talar om rengöring av olika typer av dörrhandtag, mycket på vilken typ av dörrhandtag du har. Med detta i åtanke kommer här en sammanställning av rengöringstekniker som kan fungera för dina olika dörrhandtag.

Rengöra dörrhandtag i rostfritt stål

Dörrhandtag i rostfritt stål kräver mest vård, vid din strävan efter rena dörrhandtag. Med detta i åtanke är det viktigt för dig att veta de bästa sätten för att rengöra dina dörrhandtag i rostfritt stål.

Du ska inte använda någon som helst typ av blekmedel för att göra rent dina handtag i rostfritt stål. Ovanpå detta är användningen av klorbaserade produkter helt uteslutet också. Det är nödvändigt för dig att hålla fingrarna borta från stålull, om det inte är så att du vill att utseendet på ditt dörrhandtag ska vara matt. Rengöringsarbetet bör inte involvera användandet av hårt vatten heller.

Det bästa sättet att effektivt rengöra dörrhandtag som är tillverkade av rostfritt stål är att doppa en mjuk trasa i en blandning av tvål och vatten. När det är gjort ska man skölja av dörrhandtaget med rent vatten och du kommer att finna att det är avsevärt renare.

Doch betyder detta inte att all smuts har hanterats, eftersom en del av de mer envisa resterna fortfarande kommer att sitta kvar på dörrhandtaget. För ett mer effektivt resultat ska man använda en blandning som består av lika delar olivolja och vinäger.

Rengöring av silverpläterade dörrhandtag

Det finns få syner i världen som kan slå synen av vad gnistrande silver kan erbjuda, eller hur? Eftersom det finns olika typer av dörrhandtag ska man ha de silverpläterade i åtanke. Utseendet på silver blir ganska enkelt matt, vilket betyder att det är extremt enkelt för dig att få matta dörrhandtag på nolltid.

Det finns flera färdigblandade produkter tillgängliga på marknaden för att rengöra dessa dörrhandtag. Dock kan följande steg utnyttjas om du vill spara pengar:

Ta en engångsbricka av aluminium och placera dörrhandtaget inuti denna (den måste tas bort från dörren givetvis). När det är gjort ska man fylla brickan med en kopp bikarbonat och kokande vatten. Lämna det under några minuter och du kommer att se att matthet och rester har smält bort. När dörrhandtaget svalnat ska det putsas upp med en mjuk trasa och den kommer att se ut som om den nästan vore ny.

Rengöra dörrhandtag av tenn

 

De flesta personer känner inte till hur man rengör dörrhandtag av tenn. Folk jobbar hårt, med fuktiga trasor i händerna, för att rengöra dem men de misslyckas varje gång.

Om du vill göra ren dörrhandatag av tenn på rätt sätt behöver du inte en trasa; utan snarare ett kålhuvud för effektiv rengöring av ditt dörrhandtag av tenn. Allt du behöver göra är att ta de yttre bladen på kålhuvudet och gnugga dem över ytan på dörrhandtaget.

Att gnugga de yttre kålbladen med fast hand över ytan på ditt dörrhandtag av tenn bör få bort smuts och ansamlingar. När det väl är gjort kan du putsa dörrhandtaget med en mjuk trasa. Så enkelt är det.

Det magiska WD-40

 

Det finns olika rengöringstekniker för olika typer av dörrhandtag. Trots allt är användning av kål för at göra rent dörrhandtag inte något man väljer på grund av en nyck, eller hur?

Det lättaste och snabbaste sättet att göra rent dina dörrhandtag är att använda WD-40. Allt du behöver göra är att spraya WD-40 på en mjuk trasa och gnugga ditt dörrhandtag med den. Oavsett vad dörrhandtaget kan tänkas vara tillverkat av kan du vara säker på att det blir så gott som nytt när WD-40 är färdigt med det.

WD-40 har gjort det avsevärt lättare för hemägare att rengöra dörrhandtag.

Titta på vår hemsida för mer information, vare sig det är tips och trick eller du bara vill få reda på mer om vår produktinformation, så kan du hitta all detta här.