Konservöppnare är något alla kök måste ha. Oavsett var man bor kommer det att vara burkar inblandade i det dagliga köksståhejet. Det är viktigt att sköta dina konservöppnare. Varför? Om du inte gör det kommer din mat troligen inte att smaka som den ska. Maten som du kommer att få från dina burkar kommer, av någon anledning, alltid att smaka som tonfisk? Här följer hur du kan hindra att det sker:

Använd vaxpapper

Den första saken du ska använda för att smörja dina konservöppnare är vaxpapper. Ja, du läste rätt: ett vaxpapper kan användas för att smörja din konservöppnare på ett effektivt sätt. Om man använder vaxpapper för jobbet så rengör det dessutom konservöppnaren på bästa möjliga sätt.

Sa du just att du diskar din konservöppnare regelbundet och att det inte är något behov för en bit vaxpapper till arbetet? Om svaret är ja har du fel. Varför? Det är eftersom oavsett hur många gånger du diskar din konservöppnare är faktum att bitar av mat och metallflagor kommer att fastna och kommer att vara oerhört svåra att få bort. Problemet blir svårare om dessa partiklar fastnar mellan bladen.

All du behöver göra är att ta ett vaxpapper och vika det några gånger. När det är gjort klämmer du fast konservöppnaren på det och vrider några varv. Vaxpappret kommer att göra underverk för att få bort det som sitter fast mellan bladen. Dessutom kommer vaxlagret att smörja bladen samtidigt. Dock måste du komma ihåg att denna procedur inte kommer att vara speciellt hjälpsam om du träffar på rost och korrosion.

Den magiska blandningen

Konservöppnare är den mest bortglömda utrustningen i våra kök. Vissa av oss tenderar även att tro att konservöppnare inte behöver göras rena (det är fel). En konservöppnare kommer att förlora sin egg om den negligeras. En konservöppnare som råkar ut för korrosion är det värsta som kan hända.

En konservöppnare kan räddas från korrosionen. Allt du behöver för att göra det är en magisk blandning som består av vitvinsvinäger. Allt du behöver göra är att fylla en skål med vitvinsvinäger och lämna din rostiga konservöppnare i detta över natten. Vitvinsvinäger kommer att göra det lätt att ta bort all rost som kan härja på den.

Ta därnäst en tandborste och använd denna för att skrubba bort rostbitarna. Efter de tatt rosten tagits bort från din konservöppnare ska du skölja av den med disktvål och vatten. Slutligen skan du komma ihåg att torka av konservöppnaren. Se till att ingen fukt finns i några hålrum, med tanke på att detta skulle kunna medföra korrosionsrisk igen. Vad du dock behöver komma ihåg är att denna procedur kommer att göra underverk för att rengöra din konservöppnare. Det kommer inte att hjälpa till med smörjbehoven.

Gamla goda WD-40

Medan det finns många metoder erbjuder de inte fullständigt underhåll för konservöppnare.

Till exempel är vaxpapper en bra lösning för ordentlig rengöring av din konservöppnare; dock är faktum att detta inte kan hantera rost. På samma sätt gör användandet av vitvinsvinäger underverk för rostskydd men inte mycket för att smörja.

Sikta efter att leta efter en lösning som erbjuder en fullständig lösning för underhållet av din konservöppnare.

Enligt experter är det där den gamla goda WD-40 kommer in i bilden. WD-40 hjälper till att säkerställa att dina konservöppnare blir superrena.

Eftersom WD-40 är ett smörjmedel kan du lita på att du kommer att bli nöjd med extra smörjning om det behövs.

Allt du behöver göra är att applicera WD-40 på din konservöppnare och lämna det där några minuter. När det är klart ska du ta en trasa och använda den till att skrubba ytan på konservöppnaren. Använd en tandborste för utrymmen som är svåra attn å. Du kommer att finna att procedure tar hand om rost, smuts och smörjer in konservöppnaren. Tvätta konservöppnaren ordentligt innan användning.

En ytterligare funktion som kommer med användandet av WD-40 är rostskydd. Det betyder att WD-40 ser till så att konservöppnaren inte blir rostig.

WD-40 är inget mindre än en välsignelse när det rör sig om underhåll av dina konservöppnare. Från avfettning till att få bort rost till insmörjning – WD-40 tar hand om allt!

Titta på vår hemsida för mer information, vare sig det är tips och trick eller du bara vill få reda på med om vår produktinformation, så kan du hitta allt detta här.