Svåra blixtlås gör det tufft för oss att få klädd i tid och packa våra väskor-som om det inte var en irriterande syssla på egen hand. Tja, bör du inte bara stå runt och vänta på dragkedjan att samarbeta helt plötsligt om du försöker efter ett par minuter.  Allt du behöver göra är att LeArn att smörja blixtlås och underhålla dem från tid till tid. 

Hur man smörjer blixtlås  med vaxiga underverk 

Skulle du tro oss om vi sa att vax från ett helt vanligt ljus kan lossa ett blixtlås som fastnat i din väskaDet bästa med att använda ljus för smörjning är att det inte är särskilt kletigt, till skillnad mot alternativen. 

Så vad väntar du på? Ta ett gammalt ljus från en födelsedagstårta eller bara ett vanligt blockljus. Gnid ljuset på tänderna av dragkedjan och vicka sedan på blixtlåset för att lossa det. 

Du kan också gnugga vaxet längs hela dragkedjan för att se till att det rör sig så smidigt som möjligt. När vaxet har applicerats bör du öppna och stänga dragkedjan ett par gånger för att fördela vaxet jämnt. 

Så här smörjer du bagage blixtlås med WD-40 

Det finns många olika sätt att du kan smörja din resväskas blixtlås, som till exempel med hjälp av ett ljus, läppbalsam, olivoljaen blyertspenna (för känsliga blixtlås) eller Windex. Även om alla dessa strategier kan fungera bra är de ingenting mot WD-40 

WD-40 kommer inte bara att smörja ditt blixtlås utan kommer också se till att skyddas från rost och korrosion. Denna produkt stöter bort fukt och vatten från ytan den appliceras på, vilket innebär att det är ofarligt om blixtlåset utsätts för något av detta. 

Det bästa sättet att behandla blixtlås med WD-40 är att göra det när de är stängda, men vi är här för att ditt blixtlås har fastnat. Därför behöver du få tag på en ren tvättlapp eller trasa. I ett av hörnen på trasan applicerar du WD-40 med hjälp av munstycket. Se till att du inte använder för mycket. 

Därefter tar du tag i blixtlåset med duken och drar den våta sidan över spåret. Detta steg måste upprepas på andra sidan av blixtlåset också. Se till att eventuella rester torkas av. 

Så enkelt är det! Ditt blixtlås är nu inte bara lossat utan även säkert från korrosion och rost!