Källa: © alimyakubov – Adobe Stock

Har du längtat efter att kunna ta bort färg från kakelgolv? Du har kommit till rätt ställe. Det behöver inte vara så svårt. Läs den här artikeln för att få hjälp med att reda ut problemet.

Ta bort färg från kakelgolv

Metod 1: Skrapning

Steg 1

Först måste du  försiktigt skrapa bort färgen från ett litet område. Använd mjuka rörelser och om färgen verkar avta utan att skada glasyren, fortsätt med hela golvet.

Om du emellertid märker en spricka i glasyren, är den här metoden inte det bästa alternativet för dig.

Steg 2

När du är klar med all skrapning, blöt en trasa med lite vatten och börja torka brickorna rena. Du kan upprepa processen med skrapningen tills du är nöjd med resultatet. Om det inte fungerar kan du gå till metod 2.

Metod 2: Använd WD-40 för att ta bort färg från kakelgolv

Om du märker att färgen är för envis och att den kan skada ditt kakel, rekommenderar vi starkt WD-40. WD-40 kan hjälpa dig att ta bort färg från kakelgolv. Testa först på ett litet område för att se resultatet innan du använder det på hela golvet.

På samma sätt för kakel som är äldre än 20 år bör du definitivt välja WD-40. Se till att utrymmet du arbetar i är väl ventilerat. Detta kan säkerställas genom att använda fläktar och öppna fönstren. WD-40 lämnar en film på golvet som du behöver tvätta av med såpavatten efter.

Steg 1

För att ta bort färg från kakelgolv, bör du försöka använda några hushållsrengöringsmedel eller hemgjord som vatten och vit vinägerlösning. Testa alltid rengöringslösningen på ett litet område före hela golvet. När golvet har rengjorts, torka av golvet med en trasa som har fuktats med vatten för att neutralisera golvet.

Steg 2

Testa golvet genom att applicera lite WD-40. Använd en ren trasa för att ordentligt applicera en del av denna produkt på kakelytan. Använd anvisningarna på förpackningen för att bestämma hur mycket som ska användas och hur länge det ska få sitta på.

Steg 3

När produkten har applicerats kan du börja skrapa på de drabbade ytorna med hjälp av en plastskrapa. Håll skrapan i en 45-graders vinkel och fortsätta för att ta bort färgen. Om du märker att vissa delar av kakelplattan har fått glasyrskador kan du behöva lackera om dina kakelplattor.

Steg 4

När du är nöjd med resultatet, gå vidare och rengör golvytan med lite tvål och varmt vatten och en ren och torr trasa.

Så nu vet du hur du tar bort färg från kakelgolv.

 

Användningsområdena  som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product har tillhandahållits WD-40 Company av användarna själva. Dessa användningsområden har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en rekommendation av förslag till användning av WD-40 Company. Förnuft bör utövas när man använder WD-40 Companys produkter. Följ alltid anvisningarna och var försiktig med varningar som skrivs ut på förpackningen.

Kolla in på vår webbplats för mer information, vare sig det är dessa tips och tricks eller om du bara vill veta mer om vår produktinformation, du kan hitta allt det här.