HUr man tar bort kaffefläckar. Vem gillar inte kaffe, förutom teälskare då förstås! Oavsett hur mycket du älskar kaffe, måste du hålla med om att spilla ut sitt kaffe är en av de värsta sakerna som kan hända. Varför? Jo, det beror på att det orsakar fläckar som ibland kan vara svåra att ta bort. För att göra livet lättare för kaffeälskare, är här några av de metoder som tar bort kaffefläckar:

Den gamla hederliga ölen

Har du spillt ut ditt favoritkaffe på den dyra mattan? Om du har det, så finns det ingen anledning att oroa sig, för den gamla hederliga ölen kommer till din undsättning. Eller trodde du att det enda man kan nyttja öl till, är att få en adrenalinkick på puben nere på stan? Tja … iallafall … faktum är att öl har en förmåga som tar bort kaffefläckar från din matta. Allt du behöver göra är att hälla lite öl ovanpå fläcken och ge den tid att utföra sin magi. Gnugga försiktigt in ölen i mattan. Du måste upprepa denna process ett par gånger och så småningom kommer kaffefläcken att försvinna. Men vet du vad den största nackdelen är med denna procedur? Du kommer att behöva slösa kvalitets-öl på något så obetydligt som en kaffefläck!

Använd salt

Är du på kafé med en gammal kompis och har ett viktigt affärsmöte om en halvtimme? Har du råkat spilla kaffe på din skjorta, för att du inte kunde hålla dig när din vän berättade DET DÄR skämtet? Har du precis insett att du måste delta i mötet med en kaffefärgad skjorta? Jaha, bara en fråga: finns det salt i närheten? Om det finns, så har du tur. Allt du behöver göra är att strö generöst med salt på kaffefläcken och låta det sugas in i tyget. När saltet har haft en chans att verka, borsta av det med en pappershandduk. Denna metod kommer inte att få fläcken att försvinna helt, men det KOMMER att minska fläckens synlighet och förhindra att den sprider sig.

Ta fram den där illaluktande vitvins vinägern

Vitvins vinäger tar bort kaffefläckar som kan förekomma på din klädsel på ett effektivt sätt. Proceduren kommer emellertid att bero på hur kraftig din kaffefläck är. Om fläcken är liten och begränsad till ett litet område på din klädsel, kan du försiktigt dutta på fläcken med en handduk som du har doppat i vitvins vinäger, innan du lägger den i tvättmaskinen. Om det är en större kaffefläck, är det dock lämpligt att du låter tyget ligga över natten i en lösning som består av 3 delar vinäger och 1 del vatten. Lägg klädesplagget i tvättmaskinen och nästa morgon har fläcken med stor sannolikhet försvunnit. Tänk dock på att när man har att göra med vinäger så kommer det minst sagt att… stinka. Om du inte är van vid lukten, kan det visa sig bli en ganska motbjudande arbetsuppgift!

Baby våtservetter är mer användbart än man kan tro

Om du precis har spillt lite kaffe, men har ett barn hemma, så är du lyckligt lottad, eftersom chansen är stor att du har en förpackning med de gamla hederliga baby våtservetterna till ditt förfogande. Baby våtservetter kan visa sig vara mycket användbara tillbehör för att ta bort kaffefläckar, särskilt från mattor. Varför? Jo det är för att de kan absorbera både vätskan och fläcken. Eller trodde du att baby våtservetter bara kunde användas för omvårdnad av ditt barn? Allt du behöver göra är att gnugga på kaffefläcken med en våtservett och du kommer bokstavligen att kunna se kaffefläcken lösas upp tills den inte längre finns!

Magin med WD-40

Att gamla hederliga WD-40 kan användas för att bli av med kaffefläckar bör inte komma som en överraskning för majoriteten av befolkningen, med tanke på hur användbar WD-40 är i många situationer. Vad som skiljer WD-40 från de andra alternativen är dock att det tar bort kaffefläckar från inte bara skjortor, byxor och mattor utan även läder, klinkergolv och bänkskivor. Det är ett stort plus, eller hur?

Oavsett vilken typ av kaffefläckat material, allt du behöver göra är att spraya lite WD-40 på fläcken, ge den tid att verka och gnugga bort den med en ren trasa eller placera föremålet i tvättmaskinen. Och …det är allt! När du gör detta kommer du med säkerhet att bli av med nästan alla typer av kaffefläckar som visat sig vara en anskrämlig syn. Utöver detta är det viktigt att veta att avlägsnandet av kaffefläckar bara är en sidofunktion av denna underbara spray. Den kan ge dig så mycket mer. Så, gör ditt liv enklare och ha alltid en burk eller två av WD-40 till ditt förfogande!