Barn är inget annat än en välsignelse, men det finns tillfällen då de driver en till vansinne. Som när då? Tja, som när de leker Picasso på dina väggar. När ett sådant scenario inträffar, är det viktigt att hålla sig lugn. Det finns emellertid inget behov av att bli irriterad, för det finns ett antal metoder som tar bort krita från väggar. Kom bara ihåg att testa på ett litet område först eftersom alla dessa metoder kanske inte kommer att fungera för dina väggar! Här är några av dem:

Den Allsmäktige Bikarbonaten

Finns det något som gammalt hederligt bikarbonat inte kan göra? Liksom … helt ärligt! Du kan hitta en användning för bikarbonat till, praktiskt taget, alla hushållsuppgifter. Bikarbonat har obegränsade användningsområden, inklusive att bli av med krita från väggar. Allt du behöver göra är att ta en fuktig trasa och doppa den i lite bikarbonat. Sedan skrubbar du försiktigt med trasan på kritmärkena på väggen. Resultatet kommer självklart att bero på kritmärkenas art och intensitet. Under de flesta omständigheter bör kritmärkena emellertid gå bort ganska enkelt och med minimal ansträngning.

Den Mintsmakande Tandkrämen

Alla Vänta … tandkräm? Ja, tandkräm! Tandkräm kan också användas för att få bort kritmärken som barnen i ditt hus kan ha gjort på dina väggar. Eller trodde du att tandkräm bara kunde rengöra tänderna? För att denna procedur ska fungera behöver du en tub med tandkräm, dock inte den med gel, och en skurborste. Tandkrämen måste tryckas ut på väggen och borsten används för att skrubba så att kritmärkena går bort. Slipmedlet i tandkrämen kommer att äta sig igenom kritmärkena när du skrubbar ut tandkrämen på väggens yta. Tänk dock på: den här metoden kommer att kräva att man kavlar upp ärmarna ordentligt och jobbar på och även då är det inte helt säkert att det ger önskat resultat. För att sammanfatta det hela: resultatet av denna procedur kommer direkt att bero på din förmåga att kavla upp ärmarna och jobba med skurborsten.

Den Tuffa Stålullen

Alla Barn uppmuntras alltid till att låta fantasin flöda när ett papper placeras framför dem och en uppsättning kritor står till deras förfogande. Och de flesta gånger släpper de lös sin fantasi och skapar mästerverk som vi beundrar med förundran. Det finns emellertid bara ett problem: barn tenderar ryckas med i sin förtjusning och inte ta notis om skillnaden mellan papper och tapeter ibland. Det innebär att dina tapeter blir föremål för deras mästerverk, vilket du säkert inte uppskattar, eller? Stålull kan dock vara till hjälp i en sådan situation, för det tar bort krita från väggar … om dess egenskaper används på rätt sätt. Vad som menas med detta är att du måste stryka över ytan på tapeten i endast en riktning. Skrubba inte med stålullen i en cirkel, för det kommer att förstöra din tapet. Använd kraften i stålullen på rätt sätt, och din tapet kommer att bli som en ny målarduk för dina barns experiment, på ingen tid alls!

Blandning av Diskmedel och Vatten

Det kan komma som en överraskning för några, men en blandning av diskmedel och vatten kan faktiskt vara ett medel som tar bort krita från väggar. Allt du behöver för detta arbete är en hink fylld med varmt vatten och lite diskmedel. Metoden är ganska enkel egentligen: Ta en skursvamp, doppa den i blandningen och skrubba kritmärkena med den. Men du ska veta att du kommer att behöva kavla upp ärmarna och arbeta på ordentligt för att detta ska fungera. En av nackdelarna med att använda denna metod är att man av misstag kan skrubba bort lite av den målarfärg som dina väggar är målade med också. Det vill vi helst försöka undvika, eller hur?

Rengöringsmästaren Vinäger

Alla När det gäller barn och kritmärken, måste det sägas att husets väggar bara är en av de saker som finns på listan över föremål som riskeras bli förstörda. Bortsett från dina väggar är det lätt hänt att barnens kläder blir fläckiga av kritmärken. I en sådan situation kan användningen av vinäger göra underverk för att bota dina problem. Ta en gammal tandborste, doppa den i utspädd vinäger och skrubba kritmärkena med den. Släng sedan kläderna i tvätten och kritfläckarna kommer förmodligen att försvinna.

Den magiska WD-40

Alla ovanstående metoder kan eventuellt misslyckas, så du behöver hitta den bästa lösningen för dig och dina väggar, som inte kommer att göra skada på väggarna. Ett annat alternativ är att ta en burk WD-40 och spraya på kritmärkena. När WD-40 har haft fått några minuter på sig att utföra sin magi, ta en ren trasa och torka av WD-40 från din vägg och färgkritornas märken kommer att försvinna med den.

WD-40 är effektiv, speciellt på stora områden. Dessutom kan WD-40 ta bort märken från tuschpennor också. Så har du barn som älskar konst? Tja, vad väntar du på? Skaffa en burk WD-40 idag!