Själva åsynen av rost är påfrestande. Rostborttagare används därför för att ta bort dessa frätande ärr från dina värdesaker – och det är lättare än det låter. Här får du ett par tips på hur man tar bort rost.

Rostade föremål kan också vara mycket skadliga för dina värdesaker. Ju längre dessa föremål förblir obehandlade, desto mer korrosion tenderar att uppstå. Så småningom äts de bort helt och lämnar fula hål i metallytan.

Detta behöver inte vara fallet för din värdesaker. För att bekämpa dessa problem kommer vi att presentera några rostborttagare som lätt kan användas hemma. Här kommer de:

 

 

Ta Bort Rost med Vinäger

Vinäger är en stark rostborttagare eftersom det består av ättiksyra eller citronsyra. Om du vill ta bort rost från t. ex skruvar  behöver du bara blötlägga dem i vinäger. Cirka en halv liter  fungerar utmärkt och vi rekommenderar vit vinäger eller äppelcidervinäger. Objekten bör lämnas i denna kraftfulla vätska i ungefär en dag för att uppnå bästa effekter.

Ta Bort Rost med Citron

Ta fram lime/citron och lite salt – (du kan dock lämna tequilan!).

Gnugga saltet på det drabbade området. Pressa lime eller citron över saltet. Pressa ut så mycket saft som möjligt och låt verka i 2 till 3 timmar. Skrubba  området tills rosten går bort.

Ta Bort Rost med WD-40

WD-40 är ett bra medel mot rost. Den kan användas i  förebyggande syfte. Blöt det rostiga föremålet med WD-40 och skrubba med en trådborste.

Testa små områden på det rostiga föremålet  för att kontrollera om WD-40 skadar det. Om vanliga WD-40-produkter inte verkar fungera lika effektivt som du trodde, kan du också skaffa dig WD-40 Specialist Penetrant. Denna produkt är speciellt utformad för att penetrera smuts och rost så att det lätt kan tas bort från vilken yta som helst.

Nu vet du hur man blir av med rost. Du behöver bara rätt rostborttagare i ditt vapenförråd.