Julen är nästan här, och du funderar förmodligen på dekorationer. Du behöver inte spendera mycket när du kan skapa dekorationerna själv. Det är roligt och det bästa är att du kan göra det med vänner och familj. 

Här är några enkla och grymma gördetsjälvprojekt för denna jul. 

Gör det själv  glittrande juldekorationer 

Om du har några gamla glödlampor kan de komma till god användning.  De kan användas för att skapa några glittrande juldekorationer som kan förgylla ditt hem. Stryk på lite lim på glödlamporna med hjälp av en pensel och rulla den sedan i lite färgat glitter (gör detta försiktigt). Se till att glittret faktiskt fastnar på glödlamporna innan du lägger  mer. Gör en ögla i en bit ståltråd och limma fast den  botten av glödlampan. Sedan är det bara att dekorera dina väggar. 

Gör det själv – vinkorksänglar 

Några vinkorksänglar är ett annat bra tillskott till dekorationerna. Allt du behöver för dessa skönheter är några vinkorkar, träbollar, band, garn, en varm limpistol och några tunna tuschpennor. Ta en träboll och rita på ansiktet på din ängel. Om du har lite rouge kan du använda detta för att skapa rosiga kinder. Har du inte det kan du alltid använda en rödaktig tuschpenna. Limma på huvudet  toppen av vinkorken med hjälp av en varm limpistol (gör detta noga!). Knyt en bit garn runt halsen och gör även en ögla av garnet. Fäst den på baksidan av korken och använd band för att göra rosetterFäst dessa på baksidan av korken för att ge ängeln vingar. Så enkelt är det att skapa några änglar som får vara en del av ditt hem. 

Gör det själv – julkrans 

Hushållspapperpoströr och omslagspapper  det är allt du behöver för att dekorera din ytterdörr denna jul. Klipp försiktigt hushållspapper, rör och omslagspapper i ca 5 cm breda bitarLägg sedan en skål (ca 15 cm i diameter) på en plan yta och limma de utklippta bitarna runt skålen. Använd varmt lim för att fästa skivorna där deras sidor möts. Det är verkligen så enkelt. När det kommer till storleken kan du ta dig friheter (det handlar om preferens). Du kan även sätta några bjällror i mitten av kransen om du vill. När du gör det själv är möjligheterna verkligen oändliga. 

Ha kul med dina skapelser.