En Rostborttagning kan hjälpa dig att ta bort frätskador från dina värdesaker. 

Kemiskt sett är rost en järnoxid, som bildas när en jonförening blir utsatt för syre under en tillräckligt lång tid. Fukt, som vanligtvis är vatten, tenderar att vara den faktor som påskyndar denna process. 

Objekt som rostar är inte bara som skavsår för ögat utan kan också vara skadligt för ytan av dina värdesaker. Ju längre dessa objekt är obehandlade, desto mer rostar dem. Så småningom äter rosten igenom ytan och lämnar fula hål på metallen. 

Detta behöver inte hända dina värdesaker. För att bekämpa dessa problem kommer vi att introducera dig till några rostborttagare som lätt kan användas hemma. Här är dem: 

1. Rostborttagare: vinäger 

Detta är en stark rostborttagare eftersom den består av ättiksyra. Om du vill ta bort rost från dina skruvar till exempel, så behöver du bara lägga dem i vinäger. Ungefär en halv liter av denna naturliga rostborttagare borde fungera bra. Du kan använda vit vinäger eller äppelcider. För bästa effekt bör objekten ligga i denna kraftfulla vätska i ungefär en dag. 

2. Rostborttagare: citron 

Om du har problem med att  bort rost från vissa påverkade komponenter behöver du anstränga dig för att få jobbet gjort. 

Gnugga salt på det drabbade området och pressa sedan en lime eller citron över saltet. Pressa ut så mycket saft som möjligt och låt det sedan stå. Efter 2 till 3 timmar borde rosten vara lätt att skrubba bort. 

3. Rostborttagare: gå till ditt tvättrum 

Om du av någon anledning inte kan få tag på citroner eller vinäger kan du prova att använda en tandborste och lite bakpulver. Allt du behöver göra är att hälla lite bakpulver i en skål och sedan hälla i tillräckligt med vatten för att bilda en smetDen ska inte vara rinnig men inte heller smula. 

När du blandat till denna Rostborttagning  smetar du helt enkelt över det drabbade området och låter det liggaEfter ett par timmar använder du en tandborste för att skrubba bort rosten. Metallytan kommer se ut som ny. 

Att ta bort rost är lätt som en plätt. Du behöver bara rätt Rostborttagning i din verktygslåda. 

4. Rostborttagare: WD-40

Du kan också prova att använda lite WD-40 för att ta bort din rost. Blötlägg objektet och skrubba det med en stålborste. Se till att testa ett litet område först för att säkerställa att denna metod inte orsakar någon skada på materialet. Applicera WD-40 regelbundet på metallföremål för att förhindra att rost kommer tillbaka. 

 

Appliceringen som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use försågs till WD-40 Company av användarna själva. Denna applicering har inte testats av WD-40 Company och är således inte en rekommendation för användning av WD-40 Company. Sunt förnuft bör utövas när du använder företagets produkter. Följ alltid instruktionerna och ta hänsyn till eventuella varningar som finns tryckta på förpackningen.