Fönsterkarmar kompletterar skönheten av ditt hem, eller hur? Det finns dock alltid en stor risk att dessa fönsterkarmar blir rostiga efter ett tag, speciellt om de utsätts för tuffa förhållanden som regn och tunga vindar. Rost kan göra att både enkel- och dubbelglasfönster ser ovårdade om man lämnar dem obehandladeSom tur är kan vem som helst enkelt eliminera rost med rostborttagning eller andra enkla metoder.

Så, om du vill ta bort den där envisa rosten från dina fönster på egen hand kan du följa stegen nedan: 

1. Blanda vatten och vinäger för att göra en naturlig rostborttagning

Tag en hink och blanda vatten med vinäger i lika delar. Varför just vinäger? Jo, för att vinäger består av ättiksyra som kan reagera med rost. Denna reaktion gör att rosten lossar sig själv från fönsterkarmen (vilket är exakt det du försöker åstadkomma). 

För att säkerställa att all rost försvinner bör du använda en mjuk borst borste som du doppar i blandningen. 

2. Applicera en rostborttagare för de mest envisa fläckarna 

När rost lämnas ovårdad för länge börjar att integreras med fönsterkarmens yta. Denna form av rost blir därför svår att ta bort. Om detta stämmer för dina fönsterkarmar bör du köpa en kommersiell rostborttagare som WD-40. WD-40 kommer att skydda dina karmar från rost hur enkelt som helst och kan återställa fönsterkarmens yta. 

3. Täck din fönsterkarm med färg eller polyuretantätningsmedel 

När rosten har tagits bort från ytan kommer du behöva förhindra att ytterligare rost bildas som en följd av framtida väderförhållanden. Vi rekommenderar att du använder polyuretantätningsmedel eller till och med färg för att förhindra rost från att återuppståDu kan köpa både färg och tätningsmedel på en byggvaruhandel och det fungerar perfekt för ett gör-det-själv-jobb. 

Det var det! Att ta bort rost från dina fönsterkarmar är verkligen så här enkelt. Att använda WD-40 hjälper dig att spara tid genom att få jobbet gjort snabbt, utan att skada dina fönsterkarmar. Se till att använda det för att bibehålla glansen hos dina fönsterkarmar. 

 

Appliceringen som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use försågs till WD-40 Company av användarna själva. Denna applicering har inte testats av WD-40 Company och är således inte en rekommendation för användning av WD-40 Company. Sunt förnuft bör utövas när du använder företagets produkter. Följ alltid instruktionerna och ta hänsyn till eventuella varningar som finns tryckta på förpackningen.