Vad är poängen med en suddig spegel? Den motverkar sitt syfte och kan göra att hela interiören i ditt hem får en grådaskig look. Därför är det dags att börja rengöra dina speglar. 

Om speglarna i ditt hus alltid ser smutsiga, orörda eller försummade ut, varför inte ändra på den saken? Vi vill hjälpa dig med följande tips och tricks för spegelrengöring. 

 

Grundläggande rengöring

Denna grundläggande metod för spegelrengöring bör du använda dagligen. Detta kommer att hjälpa dig att undvika smetmärken och färsk smuts.  Allt du behöver göra är att spraya lite vatten på ytan av din spegel för att lossa alla orenheter. 

Torka sedan av ytan med en vikt pappershandduk i cirkulära rörelser tills det ser rent ut. Du kan även byta ut pappershandduken som nu är smutsig och fortsätta med en ny tills du är nöjd. 

Avsluta med att torka av spegeln med jämna och vertikala drag och sedan horisontella. Se till att göra ditt bästa för att bli av med alla streck. 

 

Rengöring av speglar medbomullsvabb 

Nu har vi lärt dig hur man rengör ytan, men att rengöra ramen kan vara en verklig utmaning. Här kan du använda bomullsvabb för att verkligen komma åt kanternaJu mer du arbetar dig in, desto finare finish får duVägen till en ren spegel är påbörjad. Spegelrengöring kan vara kul. 

 

Poleraspegeln med mikrofiberduk 

Använd en mikrofiberduk för att snabbt torka av ytan igen. Varför torka av ytan igen? Jo, mikrofiberdukar rengör djupare för att ta bort ränderna som pappershanddukar skapar. Du kommer också se att pappershanddukar avger lite ludd på ytan av dina speglar. Då detta inte är särskilt önskvärt kan mikrofiberdukar ge en glansigare look. 

Desinfektionssprit

Blanda vatten och 70-procentig handsprit i lika mängder och häll blandningen i sprayflaska. Skaka flaskan för att verkligen späda blandningen och spraya din spegel lätt genom att hålla spraymunstycket långt ifrån ytan. 

Börja polera spegeln med hjälp av en mikrofiberduk eller handske. Du bör omedelbart se att spegeln blir mindre suddig. Upprepa processen så många gånger som krävs tills du är nöjd med resultatet. 

Andra metoder för rengöring av speglar hemma är att använda vinäger, majsstärkelse eller till och med apelsinextraktOm du blandar alla dessa element kan du skapa en kraftfull spegelrengöring för dina gör-det-själv-projekt. Nu kommer din spegel verkligen komplettera atmosfären i ditt vackra hem.  

 

Appliceringen som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use försågs till WD-40 Company av användarna själva. Denna applicering har inte testats av WD-40 Company och är således inte en rekommendation för användning av WD-40 Company. Sunt förnuft bör utövas när du använder företagets produkter. Följ alltid instruktionerna och ta hänsyn till eventuella varningar som finns tryckta på förpackningen.