För vissa är snöiga dagar lika med festFör andra sätter de snabbt stopp för festligheternaSå här års tvingas människor gå ut ur sina hem med snöskyfflar för att välkomnas av förrädiska lager av is. 

Många kommer att säga att du måste kasta salt på problemet, men när saltvattnet fryser igen kan det vara dubbelt frätande för betongen. Låt oss presentera några icke-konventionella metoder som är helt icke-skadliga: 

Använda alkohol 

Om du inte redan visste det är alkohol en av de ingredienser som används i många kommersiella av-isningsprodukter. Detta beror på det faktum att vanliga alkohollösningar har mycket låga fryspunkter. Ju lägre fryspunkt, desto lägre sannolikhet att alkoholen kommer förvandla din uppfart till en skridskobana med uppseendeväckande doft. 

Allt du behöver göra är att blanda en del varmt vatten och två delar alkohol. Spreja över din uppfart och se dina snöiga problem försvinna på några minuter. 

Magnesiumklorid 

Denna vanligt förekommande hushållsprodukt är något många i nordöstra Storbritannien använder en hel del, och detta av en god anledning! Denna förening är känd för att smälta is effektivt, även vid temperaturer ner mot minus 15 grader Celsius! Den kan också ta itu med enorma mängder snö utan problemMagnesiumklorid är också både ett miljö– och djurvänligt alternativ. 

Kattsand 

Villaägare som har husdjur har med stor sannolikhet också kattsand, eller hur? Vi vill meddela alla djurägare att denna produkt är ett bra knep för att undvika halka och fall. Även om detta inte tar bort isen på egen hand kan produkten bidra till att skapa lite friktion, som i sin tur hjälper dig handskas med hala ytor. 

Bilen då? 

Eftersom vi är på temat frysta uppfarter kan vi ju inte undgå att prata om frysta vindrutor och billås. Här kommer du märka att WD-40 utan svårigheter kan lösa dina problem. Hämta den blå-gula burken i ditt garage och spraya på vindrutor och billås. Se bara till att inte använda för mycket, eftersom dessa kemikalier kan skapa förstoppningar i små utrymmen. 

Att använda WD-40 på vindrutan och dörrlåset utgör också ett förebyggande underhåll. När du har sprayat den frysta ytan kommer det bildas ett tunt skyddslager som kommer förhindra ytan från att frysa igen. Se till att tvätta händerna noggrant om de kommer i kontakt med produkten. 

Efter att du tagit bort isen från din uppfart och bil är det äntligen dags för en vinterfärdOm ändå vi kunde hjälpa dig med de snöiga vägarna! 

 

 

Hur tar jag bort is från mitt tak?

Checklista för underhåll av hemmet inför vintern