Källa: © Victoria М – Adobe Stock

Syftet med att ta en härlig kopp te kan vara avslappning efter en mycket lång dag eller att hålla sig varm en kall natt. När du äntligen sitter ner och alla är beredda på att koppla av och dricka lite te är det sista du vill tänka på hur man tar bort tefläckar.

Därför, för att förbereda dig för på ett snabbt svar, presenterar den här artikeln några effektiva och lätta lösningar för dig om hur du tar bort tefläckar från mattor. Du kan till och med göra ett borttagningstest på en liten del av din möbel eller mattan som inte är synlig.

Ta bort tefläckar med hjälp av fläckborttagningsmedel

För det första måste du badda tefläcken med en bit handduk så att det mesta av vätskan kan tas bort direkt från din matta. När detta har gjorts, häll lite vatten på tefläcken för att späda ut det och förhindra ytterligare skador.

Fortsätt nu med att applicera lite fläckborttagningsmedel för mattor på det drabbade området och skrubba bort. Om fläcken fortfarande är synlig, kan du använda en blandning av ättika och vatten blötlagt i disktrasa eller svamp över det drabbade området. Skrubba på fläcken i ca 5 till 10 minuter innan du sköljer området med lite kallt vatten. Fläcken bör ha försvunnit ska du se.

Ta bort tefläckar med hjälp av bakpulver

Här måste du ta dig en skål med bakpulver och dränka ena änden av en trasa i blandningen. När duken är fuktig kan du applicera den direkt över det berörda området innan du sköljer det med kallt vatten. Om fläcken inte har tagits bort helt, kan du upprepa denna process från början tills fläcken helt har försvunnit.

Ta bort tefläckar med hjälp av vinäger

Här behöver du en lösning på ungefär 5 cl vit vinäger och ca 1 dl ljummet vatten. Denna lösning bör hällas i en sprayflaska och sprutas över tefläcken. När detta har gjorts måste det skrubbas bort på området med en ren trasa tills fläcken försvinner.

Ta bort tefläckar med salt

För att göra detta måste du först placera en våt duk över tefläcken så att all återstående vätska kan absorberas. När duken har absorberat spillet, lägg en riklig mängd salt över fläcken och följ sedan upp det med en liten mängd mineralvatten. Detta bör lämnas på i ca 5 till 10 minuter före sköljning med kallt vatten. Om fläcken inte är helt borttagen bör du upprepa processen så många gånger som det är nödvändigt.

Med alla dessa metoder för borttagning av tefläckar, kommer du alltid att vara redo om det spills. Nu har du en mindre sak att oroa dig för!

Ta bort tefläckar med WD-40

WD-40 kan användas för att bli av med tefläckar från din matta. Inte bara från din matta utan kläder, läder och mer. Allt du behöver göra är att spruta lite WD-40 på fläcken. Ge det lite tid att arbeta i fläcken och gnid sedan av det med en ren trasa. Berätta för oss hur det fungerade. WD-40 kan fläcka några material så test alltid först på testyta!

Där har du det, fem olika sätt att hjälpa dig att ta bort tefläckar från dina mattor hemma. Det är så enkelt.

Användningsområdena  som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product har tillhandahållits WD-40 Company av användarna själva. Dessa användningsområden har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en rekommendation av förslag till användning av WD-40 Company. Förnuft bör utövas när man använder WD-40 Companys produkter. Följ alltid anvisningarna och var försiktig med varningar som skrivs ut på förpackningen.

Kolla in vår hemsida för mer information om dess tips och tricks eller om du bara vill veta mer om våra produkter, allt detta kan du hitta här.