Vattenmärken på speglar är ett bekymmer som de flesta av oss har drabbats av ett flertal gånger. Om de inte tas bort på rätt sätt så lämnar de synliga fläckar på spegeln. Oavsett var du bor så har du förmodligen märkt dessa envisa vattenfläckar på spegeln i ditt badrum, bilens rutor och hemmets fönster. Om de inte tas bort direkt och inom kort tid så blir de omöjliga att få bort och gör spegeln eller glaset obrukbart. Diverse rengöringsmedel är tillgängliga för att hjälpa dig att ta bort vattenfläckar och rengöra speglar. Om du letar efter svar på hur man tar bort dessa vattenfläckar från speglar och glasytor, läs vidare och få reda på hur enkelt det kan vara.

 

Ta bort vattenfläckar från speglar

Fönster i köket och badrummet och speglar är de vanligaste ställen som vattenfläckar dyker upp, eftersom vattendroppar lätt sprider sig från handfatet. Det finns många tekniker för att bli av med dessa vattenfläckar, men om vattnet är hårt är det inte säkert att varje metod kommer att fungera för dig. Då kan du behöva göra rent varje gång handfatet används, och vem har tid med tid. Här är några enkla steg som du kan följa för att ta bort vattenfläckar från speglar och fönster för att göra dem så gott som nya.

Steg 1: Gör en blandning av 50% vitvinäger och 50% vatten. Det bästa är att använda vatten med få mineraler.

Steg 2: Ta en handduk och doppa den i blandningen. Använd den sedan för att torka bort fläckarna. Se till att handduken förblir blöt.

Steg 3: På svåra fläckar, låt handduken vila på dem några minuter. Vinägerns surhet kommer att mjuka upp mineralerna i hårt vatten, vilket gör att det blir lätt att få bort fläckarna. Du kan även låta handduken vara på spegeln eller fönstret tills vattenfläckarna försvinner.

 

Om du inte vill gå igenom proceduren ovan så kan du använda WD-40 för att på ett effektivt sätt ta bort vattenfläckar från spegeln. Det är en effektiv spray för att göra ren speglar och ta bort vattenfläckar och göra dem så gott som nya.

Ta bort vattenfläckar från stora glas eller fönster

Det finns andra områden där vattenfläckar kan bildas, så som duschens dörrar. För så stora områden vore det för tidskrävande att använda ovannämnda metod med en blöt handduk. Följ proceduren nedan för att bli av med vattenfläckar från stora områden.

Steg 1: Förbered en blandning av 50% vatten och 50% vinäger. Fyll upp en sprejflaska med blandningen

Steg 2: Spreja blandningen på de områden som har vattenfläckar. Använd en handduk gör att gnugga blandningen och bryta ned mineralansamlingarna för enkel borttagning av fläckar

Steg 3: Rengör glasytan noggrant och ta bort överflödigt vatten med hjälp av en svamp. När det är klart, gnugga området torrt med en ren trasa

Steg 4: Om det finns envisa vattenfläckar så kan du mjuka upp mineralansamlingarna med en gammal tandborste. Borsta envist området tills vattenfläckarna försvinner

Fler tips och trick

Här kommer en lista över beprövade metoder för att ta bort vattenansamlingar från glas och speglar. Dessa rengöringsmedel kommer att bryta ned mineralerna i vattenfläckarna och på ett enkelt sätt ta bort dem med ett skinande rent resultat.

WD-40:

Inget klår WD-40 när det kommer till att göra rent speglar och ta bort vattenfläckar. Det är enkelt att använda och allt du behöver göra är ett spreja lösningen på området och torka det med en ren trasa. Det kommer att göra dina speglar och fönster skinande rena och så gott som nya. Precis som om du hade anlitat ett proffs för jobbet. Det möjliggör snabb och enkel borttagning av vattenfläckar genom att reagera med mineralerna i vattnet och mjuka upp mineralerna så att borttagning av vattenfläckar blir enklare.

Ren vit vinäger:

Om det finns några riktigt envisa fläckar på spegeln så kan du använda ren vit vinäger för att ta bort dem. Spreja vinäger på glasytan eller doppa en handduk i vinäger och gnugga bort fläckarna. Se till att du har gummihandskar för att skydda dina händer från vinägerns surhet.

Citronjuice:

Citronjuice är också behändigt när det kommer till att ta bort vattenfläckar från speglar, på grund av dess surhet. Blanda citronjuice med vatten och använd denna blandning för att ta bort fläckar från speglar och glas.

Bikarbonat:

Det är ett perfekt rengöringsmedel. Gör en beredning av vatten och bakpulver och applicera den på spegeln eller glaset. Låt den verka i ungefär en halvtimme, och torka sedan bort med en blöt handduk och skölj noggrant. Det kommer göra spegeln så gott som ny.

Tvättsprit:

Tvättsprit kan också vara behändigt när det kommer till att försöka ta bort vattenfläckar från speglar och glas. Blanda en del tvättsprit med fyra delar vatten. Använd denna blandning för att göra rent fönstren. Det är effektivt på normalsvåra vattenfläckar och är ett bra alternativ för att göra ren fönster och speglar.

Diskmedel i pulverform:

En enkel blandning av pulverdiskmedel och vatten kan även användas för att ta bort vattenfläckar från speglar och glas.

Använd ammoniak:

Ett av de bästa rengöringsmedeln för glas är flytande ammoniak. Gör en blandning av ammoniak och vatten, blöt en handduk i den och använd detta för att ta bort vattenfläckar från speglar och glas. Det är viktigt att ha på sig skyddshandskar när man använder ammoniak eftersom det kan orsaka allvarlig skada. Det kan även orsaka hudirritation så var försiktig när du använder det.

Dessa enkla steg kan användas för att göra ren vattenfläckar från speglar. Vår främsta produkt när det kommer till att göra rent speglar och ta bort vattenfläckar är WD-40 då det är enkelt att använda, snabbt och ger perfekt resultat.