Vem gillar väl inte duschar, speciellt om det är efter en lång och tröttsam dag på jobbet eller om du helt enkelt inte mår bra. Ingenting känns mer avslappnande och lugnande än rejält dopp i badkaret. Dock kan detta dopp resultera i det motsatta och bli frustrerande och stressande om badkaret är stökigt. Vi står inför ett sådant läge när det finns rostfläckar rätt under kranen. Detta väcker behovet hos oss att omedelbart leta efter ett bra rostfläcksborttagningsmedel för att bli av med fläcken.

Det finns olika typer av badkar tillverkade av olika slags material, inklusive emalj, akryl och porslin. Detta innebär att varje rostfläcksborttagningsmedel som finns på den kommersiella marknaden kommer att generera olika resultat för vart och ett av materialen. Till exempel kan blekmedel missfärga akrylbadkar.

Därför har vi tagit fram några metoder för att rengöra rostfläckar från badkar åt dig. Dessa gör-det-själv-fläckborttagningsmedel är lätta att tillverka och lätta att använda. Läs till slutet för ett bonustips.

Använd en blandning av citronsaft och salt

Ta en halv kopp citronsaft och tillsätt 1-1,5 tsk salt. Rör om så att det blandas och bildar en lösning. Doppa en ren trasa i lösningen och applicera lösningen på rostfläcken i badkaret. Lägg på det noggrant och låt det vara ett tag.

Efter ungefär en timme ska du använda samma tygstycke för att gnugga det missfärgade området efter att ha fuktat det med lösningen. Detta gör-det-själv-rostfläckborttagningsmedel bör ta bort fläcken. Om det inte gör det ska du följa nästa steg.

Använd en blandning av vinäger och salt

 

Vinäger innehåller ättiksyra och kan följaktligen vara ett bra rengöringsmedel för de flesta ändamål. Ta en halv kopp vinäger och häll 2 tsk salt i det. Rör om så att det blandas och bildar en lösning. Gör på samma sätt som i det första steget.

Använd en ren trasa för att badda fläcken och fukta den. Låt lösningen vara kvar på fläcken ett tag, och gnugga den sedan med samma trasa.

Varning: Vinäger innehåller syra, vilket kan vara olämpligt som rostfläckborttagningsmedel för vissa badkarsmaterial. Detta leder som vårt bonustips.

Bonus Tips! Använd WD-40 som Rostfläcksborttagning

 

I vissa fall kan båda de tidigare stegen misslyckas. Och även om de gör det, kan de skada badkarsmaterialet på grund av deras sura egenskaper. Det är därför som vi har denna bonusmetod genom att använda WD-40, eftersom den är lämplig för nästan alla ytor.

Spraya bara lite WD-40 på fläcken och låt det vara under 10 minuter. Efter ett tag ska du fukta en ren trasa med sprayen och gnugga fläcken för att se den försvinna. Kom bara ihåg att ta bort eventuella rester innan du kliver i badet!

Kolla in vår hemsida för mer information, vare sig det är tips och tricks eller om du bara vill få reda på vår produktinformation, så kan du få reda på det här.