De flesta personer inser inte det här, men cyklar är en del av underhållet i hemmet. De är inte precis en del av ditt hem, men du använder dem för transport. Du måste underhålla din cykel parkerad hemma i ditt garage eller fastkedjad utomhus på din tomt.

En av de mest vitala delarna av din cykel är dess handtag. Du måste antingen byta dess nuvarande handtag eller installera nya på den. Idag kommer du att lära dig hur man installerar gummihandtag på din cykel.

Varför använda gummihandtag?

Gummihandtag ger dig en perfekt passform. De rör sig inte från sin plats, under förutsättning att du har installerat dem korrekt på din cykel. De allmänt tillgängliga gummihandtagen sitter fast väl. När du cyklar på din cykel, så kommer de inte falla av, utan stanna på plats. Den verkliga utmaningen ligger i att installera dem på cykelstyret utan slita eller riva sönder dem. Om du använder överdrivet våld för att sätta på dem, så kommer de att rivas eller slitas sönder. Därför måste du vara försiktig.

Underhåll i hemmet: Steg för att installera gummihandtag på din cykel

För det första behöver du använda ett bra smörjmedel för att lätt kunna skjuta på dem på cykelstyret. Du kan använda WD40 för att smörja gummihandtagen och sedan placera dem på styret. När du väl har WD40, ska du följa dessa steg för att installera gummihandtagen på din cykel:

1.     Ta bort gamla gummihandtag

Skär, med hjälp av en mattkniv, en skåra i de gamla gummihandtagen på din cykel. Detta tar helt bort de gamla handtagen från cykeln.

  1. Rengör styret

Torka rent styret för att avlägsna eventuella kvarvarande rester. Rengör ytan och torka den med en trasa.

  1. Spruta på WD40 på insidan av gummihandtaget

Spruta på WD40 på insidan av gummihandtaget och skjut lätt på handtaget på cykelstyret. Dra inte i handtaget, utan tryck det på styret. Genom att trycka det på plats, kommer handtagets öppning att förstoras, så att du lätt kan sätta på det på styret. Placera gummihandtaget precis där du vill placera det, i rätt riktning. Eftersom handtaget fortfarande är blött på insidan kan du, om det behövs, flytta på det.

  1. Låt gummihandtaget torka helt

Innan du kan använda din cykel, så måste du låta gummihandtagen torka helt. Du kan göra detta genom att använda en torr trasa för att torka bort överflödig produkt. När gummihandtagen väl är torra, så kan du cykla på din cykel utan att behöva oroa dig för att de ska falla av cykelstyret.

Om du funderar på att utföra en del underhåll i hemmet, bör du lägga din cykel till din att-göra-lista.

Kolla in vår hemsida för mer information, oavsett om det är för tips och tricks eller om du bara vill ta reda på om vår produktinformation, så kan du få reda på det här.