Smycken är något som kvinnor inte kan leva utan. Det blir vår stolthet vid alla de stora händelserna. Det sorgligaste ögonblicket är när ett av våra mest älskade smyckesobjekt börjar förlora sin glans. Det bästa man kan göra är att ta hand om smyckena. Gör-det-själv är en användbar färdighet och det kan hjälpa oss alla att dra nytta av våra smycken.

Det finns flera sätt att återställa glansen hos guldsmycken. Om du är en av dem som inte kan använda sina smycken längre på grund av färgen bleknat så mycket, måste du få guldet polerat. Men innan du gör det, är det viktigt att du känner till alla de olika tekniker som används för att polera guld.

Här kommer vi att ange alla vanliga sätt som guld poleras på. Det bästa är att de flesta av dessa kan göras hemma och utan att spendera alltför mycket pengar.

Låt oss se vilka dessa sätt är?

Smycken utan juveler

Titeln bör vara självförklarande. Saker som du kommer att behöva är tandkräm, en gammal tandborste, en ren och torr trasa och lite varmt vatten.

Doppa smycket utan juveler i en skål med varmt vatten och fukta tandborsten med samma vatten. Lägg därefter på lite tandkräm på tandborsten och skrubba smycket fint och mjukt. Du kommer att märka att smycket sakta kommer att förlora sitt matta utseende. Fortsätt tills du är säker på att du har rengjort allt ordentligt.

När du är klar, ska du doppa smyckesobjektet i skålen med det varma vattnet igen för att få bort tandkrämen och sedan torka av smycket med en ren och torr trasa.

Denna gör-det-själv-metod för att polera guld fungerar bäst för smycken som inte har juveler eller andra ädelstenar.

Smycken med juveler

Att använda den förra metoden för smycken med juveler eller ädelstenar kommer att förstöra det, eftersom det kan få juvelerna att lossna. Därför behöver du ett annat sätt att applicera guldpolish för de objekt som kräver mer försiktighet än vad de andra gör.

Med den här metoden använder vi varmt vatten, diskmedel och en ren och torr trasa.

Först ska du tillsätta lite diskmedel till lite varmt vatten i en skål och röra om ordentligt för att blanda upp det. Därefter placeras smycket i skålen så att det är helt under vatten. Efter ett tag tar du upp det och torkar av smycket med en ren och torr trasa. Så där, ett rejält gör-det-själv-jobb som är väl utfört.

Bonustips för polering av guld

Om du inte vill använda någon av ovanstående metoder för att polera guld och behöver en ännu enklare metod, så kommer här är en bonusmetod för dig. Den här kräver bara en burk WD-40-spray och två rena och torra trasor.

Allt du behöver göra här är att lägga på lite WD-40-spray på en av de torra trasorna och sedan försiktigt torka det matta smyckesobjektet med det. I nästa och det sista steget, ska du bara torka torrt med hjälp av den andra trasan, så är du klar. Var noga med att ta bort alla produktrester eftersom WD-40 kan orsaka hudirritation.

Användningsområdena som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product gavs till företaget WD-40 av användarna själva. Dessa användningsområden har inte testats av företaget WD-40 och utgör inte en rekommendation på förslag för användning från företaget WD-40. Sunt förnuft bör iakttas vid användning av företaget WD-40s produkter. Följ alltid instruktionerna och beakta eventuella varningar som är tryckta på förpackningen.

Kolla in vår hemsida för mer information, oavsett om det är tips och tricks eller om du bara vill få reda på mer om vår produktinformation, så kan du få reda på det här.