Vanliga misstag man gör när man rengör sina speglar. Att ha rena speglar i badrummet kan verkligen förvandla hur badrummet ser ut idag. Dock vet inte alla vad man ska göra för att få rena speglar.

Det följande är några vanliga misstag folk gör när det rör sig om att göra rent sina badrumsspeglar och hur dessa också kan undvikas.

Användning av smutsiga trasor

Ett av de första misstagen vi gör, när det rör sig om att rengöra speglar, är att anta att jobbet blir avklarat på bästa sätt med en smutsig trasa. Det är fel. Rengöringstrasor är sällan rena och därför finns smuts kvar på dem. Detta beror på att rengöringstrasor ofta glöms bort när de väl har använts. Att överföra gammalt damm till badrumsspeglarna är inte att rengöra dem.

Älska glasrengörare för mycket

Glasrengörare är inte nödvändigtvis den bästa produkten att använda. De skapar ofta mer problem än de löser. Man ska inte förvänta sig perfektion efter att ha använt dem, eftersom man behöver själv torka bort all smuts ordentligt. En stor ansträngning kommer att behövas för att göra jobbet ordentligt.

Göra rent i räta linjer

Om man vill ha rena speglar är det viktigt att se till att man inte lämnar efter sig märken och linjer på spegeln. Vare sig man väljer att använda en rengöringstrasa eller tidningspapper så är sannolikheten att det blir värre större än att det blir bra. För att se till att man rengör på det mest effektiva sättet behöver man göra rent på ett organiserat sätt. En tidning kommer att ställa till problem och kommer inte att rengöra speglarna. Varför inte försöka torka i räta linjer?

Använda samma svampar

Många av oss är skyldiga till att använda samma rengöringssvampar för handfat, speglar och toaletten i badrummet. Om man gör detta ska man sluta med det omedelbart, eftersom detta skapar en stor risk för korskontaminering. En stark rekommendation är att ha separata svampar för alla badrummets rengöringsbehov. För att svamparna inte ska kunna blandas ihop bör man märka upp dem ordentligt. Glöm dessutom inte att hålla svamparna rena. Detta kan göras genom att stoppa in svamparna i mikrovågsugnen då och då för att ta bort bakterier. Medan det är viktigt att hålla badrumsspeglarna rena är det också viktigt att vara fri från baciller och bakterier också.

Glömma att göra spegeln motståndskraftig mot imma

När man rengör speglarna i badrummet är det viktigt att man vidtar lämpliga försiktighetsåtgärder om man älskar att duscha varmt. Varma duschar kommer att få badrumsspegeln att imma igen, men man kan göra den ren med lite rakkräm.

Allt man behöver göra är att lägga rakkräm på spegelns yta och torka av det med en ren handduk. Rakkrämen bildar en tunn film över spegelytan. Denna film kommer att ge spegeln ett mörkt utseende. Det kommer att göra underverk vad beträffar avimning av speglar efter varma duschar. Dessutom, om man gör den här proceduren innan man tar duschen kommer spegeln inte att imma igen alls.

Inte använda WD-40

Ett av de största misstagen man kan göra, när det gäller att rengöra speglar, är att inte använda trolleriet från WD-40. WD-40 hjälper till att rengöra speglarna genom att avimma dem. Dessutom kan WD-40 användas för tusentals andra ändamål och ge mycket mer värde än kommersiella glasrengörare. För att få reda på mer om produkten som kommer att förvandla speglarna ska man klicka här.