Efter en tuff löptur eller en tennismatch är du nästan alltid full av svett och vi vet alla hur vi bär med oss många baciller och bakterier i det läget. Den enda lösningen för att bli av med dessa är att ta en rejäl dusch så snart vi kommer hem. Efter en dusch är vi nästan säkra på att vi nu är fria från bakterier på våra kroppar. Detta är det sätt som du blir en mästerstädare på.

Varför behöver du bli en mästerstädare av duschmunstycken?

Tänk om vi berättade för dig att du faktiskt kan få bakterier medan du duschar i stället för att bli av med dem? Ja, det är sant. När du har använt duschen för länge utan att någonsin bry dig om att rengöra den ordentligt, så kan bakterier börja byggas upp inne i duschmunstycket.

Detta är anledningen till att om man har smutsiga duschmunstycken så är det ett problem som du inte vill ha i ditt hem. Och du behöver därför mästerstädare som kan hjälpa dig att rengöra duschmunstyckena utan att behöva gå igenom alltför mycket krångel. Med mästerstädare avser vi inte en person som kommer att vara en mästerstädare. Snarare en produkt eller lösning som skulle fungera som ett fantastiskt medel för att rengöra de här duschmunstyckena och lösa problem som en mästerstädare.

Bortsett från bakterieproblem, så finns det en annan stor anledning till varför du regelbundet behöver rengöra dina duschmunstycken med hjälp av en mästerstädarprodukt; den falnade färgen på duschmunstycket av krom. Kromade duschmunstycken ackumulerar ibland smörja och skräp på sina ytor, vilket resulterar i att det övergripande utseendet på badrummet förstörs.

Idag kommer vi att berätta om hur man blir av med de här två problemen med smutsiga duschmunstycken som en mästerstädare genom att rengöra dem båda från insidan och på utsidan. Med hjälp av en mästerstädarprodukt kan du vara säker på att du blir av med alla bakterier från insidan och skräpansamlingar på utsidan för att få dina duschar fräschare än någonsin.

Använd WD-40 som en mästerrengörare

Inuti för att ta bort bakterier

Bakterierna är inte instängda ensamma i duschmunstycket. Det är på den ackumulerade smutsen i duschmunstycket i närheten av utloppen. Därför behöver du öppna duschmunstycket. De flesta duschmunstycken har en skruv nära mitten på utloppshålen. Genom att öppna skruven öppnar man duschmunstycket. Låt det torka och spraya sedan med rejäla mängder av WD-40. Detta kommer att lösa upp smutsen och därmed göra det lättare att få bort den. Ta en gammal tandborste för att skrubba insidan av duschmunstycket. Skölj med WD-40 igen för att tvätta bort smutsen från duschmunstycket.

Givetvis vill du inte duscha med WD-40. Så doppa duschmunstycket i en skål med såpvatten för att se till att det är helt rent.

Du kommer att se en bonusfördel med denna rengöring först när du har för avsikt att ta en dusch. Trycket i duschmunstycket kommer att återställas med en fantastisk vattenspray för en bekväm dusch.

Kolla in vår hemsida för mer information, oavsett om det är för tips och tricks eller om du bara vill ta reda på mer om vår produktinformation, så kan du få reda på det här.