Varför du behöver lite garageportsfett för ditt garage

Källa: © rontech2000 – Adobe Stock

Din garageport är en viktig del av ditt hus. Många av oss använder ofta garaget som en säker plats för våra fordon och mycket mer. Därför är det mycket viktigt att vi känner till stegen för att underhålla porten så att den kan fortsätta att fungera.

Fördelar med att kontrollera garageporten

Garageportens säkerhet

Med tiden kan en del av de viktigaste säkerhetskomponenterna på dina garageportar sluta att fungera. Detta får dem att sluta fungera och det kan vara farligt för dig själv och dina nära och kära. Därför är en  regelbunden kontroll alltid viktig.

Säkerhet i hemmet

Din bil är en av de mest värdefulla tillgångarna som du har. Detta gör det viktigt för dig att se till att garaget är säkert nog. En del personer förvarar diverse utrustning i sina garage, såsom cyklar och andra personliga saker i deras garage. Därför skulle en garageport som inte fungerar inte  att ge dig tillräckligt med säkerhet.

Därför är regelbundna kontroller och garageportsfett är viktigt.

Estetik & Värde

Allmänt slitage kan sakta förstöra delar av garageporten långt innan du ens märker det. Därför skulle en kontroll utförd av teknikerna kontrollera eventuellt invändigt och utvändigt slitage som kan skada eller förstöra porten eller dess delar vid ett senare tillfälle. Att få porten kontrollerad kan se till att din port är i toppskick.

Regelbundet underhåll av garageporten

Dra åt beslagen

Garageporten på ett normalhus kan komma att röra sig upp och ner mer än tusen gånger om året. Vibrationerna som orsakas kan göra att beslagen lossnar och därmed leda till att dörren inte fungerar. Inspektera alla rullfästen och andra delar som du tror kan ha lossnat. Dra åt alla de här delarna med hjälp av en skruvnyckel eller en skiftnyckel så är det klart.

Testa garageportens balans

Garageporten kan förlora sin balans, vilket kommer att leda till att öppnaren får arbeta hårdare för att öppna dörren. Detta kommer att minska livslängden på öppnaren.

Öppna dörren manuellt tills den är ungefär halvvägs uppe. Det bör stanna kvar, om den inte gör det, så är fjädrarna inte korrekt balanserade. Ring en fackman för att hjälpa dig med det här problemet.

Smörj de rörliga delarna med hjälp av garageportsfett

Att hålla alla delar smorda med garageportsfett kommer att öka dess prestanda och livslängd en hel del. Det bästa är att du kan göra detta själv. Spraya lite  på alla rörliga delar och gångjärn för att ta bort det gamla garageportsfettet och lägg på lite smörjmedel.

 

Användningsområdena som visas och beskrivs för WD-40s fleranvändningsprodukt gavs till WD-40 Company av användarna själva. Dessa användningsområden har inte testats av WD-40 Company och utgör inte en rekommendation för eller ett förslag på användning från WD-40 Company. Sunt förnuft bör iakttas vid användning av produkter från WD-40 Company. Följ alltid instruktionerna och beakta eventuella varningar som är tryckta på förpackningen.

 

Kolla in vår hemsida för mer information, vare sig det är tips och tricks eller om du bara vill ta reda på mer om vår produktinformation, så kan du få reda på det här.