Har du problem med gnisslande dörrgångjärn? Om svaret är ja, så ska du läsa vidare för att få reda på hur en flaska WD-40 kan fixa gnisslet. Här kommer en sammanställning på hur du kan smörja in dina gnisslande dörrar:

Ta bort gångjärnstappen

Det första man ska göra när man behandlar gnisslande dörrar är att ta bort den för underhåll. Av denna anledning ska du stänga dörren och se till att du har en hammare och en nådhammare tillgängliga. Placera nådhammaren på botten av dörrgångjärnet och knacka på den med toppen av din hammare. När tappen har lossnat nog bör du enkelt kunna dra ut den med hjälp av baksidan av din hammare eller med en skruvmejsel med platt huvud. Om du har ett rostigt gångjärn kommer det inte att vara så enkelt att ta bort den.

WD-40 kommer att lossa rosten på gångjärnstappen tillräckligt för att du lätt ska kunna ta bort den. Kom ihåg att en spik som används för att lossa dörrgångjärnet kommer att bli oanvändbar.

Eftersom gångjärnstapparna håller dörren på plats är det viktigt att stötta upp dörren innan man tar bort tapparna.

Täck gångjärnstapparna med ett smörjmedel

När gångjärnstapparna väl tagits bort är det dags att täcka dem med ett smörjmedel. Smörjmedlet kommer att hjälpa till att förlänga livet på gångjärnstappen. Med många att välja mellan, kan det tyckas överväldigande att välja. WD-40 är ett smörjmedel och en rostbegränsare så du får det bästa av båda världar. Korrosionsfritt. Allt du behöver göra är att ge dörrgångjärnen en generös spray med WD-40, ge produkten en generös mängd WD-40.

Sätt tillbaka dem

Efter det att gångjärnstappen har blivit smord – företrädesvis med kraften från WD-40 – är det meningen att den ska sättas tillbaka i dörrgångjärnet. Vicka tillbaka tapparna i dörrgångjärnen tills dörrgångjärnen är i ett läge som är stabilt nog för dig att använda kombinationen av hammare och spik igen. När det väl är gjort ska du försöka öppna och stänga dörren flera gånger. Efter att ha öppnat och stängt dörren kommer du att finna att gnisslandet försvunnit.

Varför använda WD-40 för jobbet

När du ställer allt i perspektiv måste du säga att det inte finns nog med betoning för att använda WD-40 för att smörja dörrar. För att hjälpa ditt val kommer dock här några av de viktigaste anledningarna för dig att ha i åtanke:

Rostig gångjärnstapp

Om din gångjärnstapp är rostig kommer det verkligen att bli ett tufft jobb att ta bort den. WD-40 kommer att lossa en gångjärnstapp som fastnat tillräckligt för att du lätt ska kunna ta bort den.

Förenklat arbete

När du talar om att smörja in din gångjärnstapp med något annat smörjmedel ska du se till att ta bort gångjärnen för bästa möjliga resultat. WD-40 kommer att ta bort allt bök eftersom det är en flytande spray (som når in i de trängsta utrymmen).

Bara en bisyssla

När du talar om WD-40 är det ett faktum att smörja dörrar och ta bort gnissel från gångjärn bara är en bisyssla för denna underbara produkt. WD-40 är känd för att kunna vara användbar till mer än två tusen jobb, vilket innebär att det är en produkt som du inte behöver investera i bara för att smörja dina dörrgångjärn. Var beredd att glädjas åt att lösa alla dina “uppgifter”.