Att se en bit av tuggummi på din skjorta skapar en viss stress. Men det betyder inte alltid att du har förstört ditt plagg. Oavsett om du har satt dig på en parkbänk och fått en oönskad överraskning, eller ditt barn har kommit tillbaka från skolan med tuggummi som fastnat på deras skjorta, så finns det olika sätt som kan användas för att få bort tuggummit från kläderna som en mästerstädare.

Du måste ha hört talas om den fantastiska metoden att frysa tuggummit för att ta bort det. Denna metod fungerar alltid perfekt. Allt du behöver för den här metoden är en plastpåse och några isbitar. Lägg en isbit i plastpåsen och gnugga den långsamt över tuggummit som sitter fast på plagget. Fortsätt att göra detta ett tag, även om du måste använda mer än en isbit. Tryck på tuggummit för att se om det har fryst fullständigt. Därefter tar du ett trubbigt verktyg för att skrapa bort tuggummit. Det bör nu enkelt lossa sitt grepp.

Men frysmetoden är bara toppen av isberget bland de olika sätt som man har för att ta bort tuggummi från kläder. Det finns flera andra sätt som kan hjälpa dig att ta bort tuggummi utan att orsaka några skador på tyget. Här kommer fyra ytterligare tekniker och produkter som du kan använda för att ta bort tuggummi.

Se bara till att du har läst skötselråden på klädplagget innan du använder någon av dessa metoder. Dessutom kan du även använda dessa material på en liten bit av ett liknande material och kontrollera om det finns några negativa effekter.

Citronsaft

Citronsaft fungerar mirakulöst när man måste ta bort tuggummi från kläder. Denna metod är också billig jämfört med resten. Allt du behöver göra är att pressa en eller två citroner i en skål för att samla upp juicen, och sedan blötlägga tuggummit i skålen och låta det ligga där ett tag. Efter ett tag kan du skrapa av tuggummit med en trubbigt verktyg eller en trubbig knivegg (föräldrahjälp nödvändig).

Efter denna procedur rekommenderas du att omedelbart tvätta plagget eftersom färgen kan blekna, beroende på typ av tyg och färg.

Hårspray

Det här är en annan billig metod för att ta bort tuggummi från kläder. Applicera hårspray direkt på tuggummit och låt det stelna. Precis som i frysmetoden blir det lätt att skrapa av det genom att använda ett trubbigt verktyg.

Vinäger

Precis som med citronsaftsmetoden ska du blötlägga tuggummit i en skål med vinäger och sedan använda en borste för att skrubba tuggummit. Blötlägg det igen och upprepa därefter processen. Detta bör ta bort tuggummit lätt vilket definitivt gör dig till en mästerstädare.

Använd WD-40-spray för att ta bort tuggummi

Denna metod är mycket bra för att ta bort tuggummi från vissa ytor, se bara till att testa på en liten yta innan för att vara säker på att det inte kommer att förstöra objektet.

Spraya lite WD-40 på tuggummit och använd sedan en borste för att försiktigt skrubba bort det. Du kan behöva upprepa processen 2-3 gånger för att få bort det helt eller bara låta WD-40 sjunka in.

Användningsområdena som visas och beskrivs för WD-40 Multi-Use Product gavs till företaget WD-40 av användarna själva. Dessa användningsområden har inte testats av företaget WD-40 och utgör inte en rekommendation på förslag för användning från företaget WD-40. Sunt förnuft bör iakttas vid användning av företaget WD-40s produkter. Följ alltid instruktionerna och beakta eventuella varningar som är tryckta på förpackningen.

Kolla in vår hemsida för mer information, oavsett om det är tips och tricks eller om du bara vill få reda på mer om vår produktinformation, så kan du få reda på det här.