Hur man håller köket rent? Kök är en av de viktigaste delarna av vårt hus. Ett smutsigt kök kan innebära ohygienisk mat och kan leda till flera hälsoproblem.

Att hålla ditt kök rent och snyggt borde vara målet, fritt från baciller och bakterier. För att göra detta ska du se till att vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa att det är rent.

Hur man håller köket rent

Rengöring av golv, diskbänk, spis och skåp är bara några få av jobben som du kanske vill ta hand om först. För att bibehålla en genomgående ren miljö bör dessa rengöringsjobb utföras regelbundet.

Efter all uppenbar rengöring av köket finns det fortfarande vissa jobb kvar som de flesta egnahemsägare ignorerar. Dessa inkluderar smörjning av de mekaniska komponenterna i köket. Så om du inte redan vet hur man håller köket rent kan du lika gärna vara nyfiken på hur smörjning dyker upp i rengöring av kök? Och mekaniska delar, även detta i köket?

Detta här är några frågor som bekymrar de flesta av oss egnahemsägare. De goda nyheterna är att detta inte är något att oroa sig alltför mycket för, när du väl vet hur man gör detta, så kommer du att inse hur enkelt jobbet var.

Smörj dörrgångjärn för att få ett superrent kök

Har du någonsin befunnit dig i en situation där du gick till köket sent på natten och när du öppnar ett skåp så möts du av ett högt gnisslande? Ja, vi upplever alla situationer varje dag som bara gör dig generad för att du stört hela huset. Detta gnissel uppstår på grund av dåligt smorda gångjärn.

Hur håller man köket rent? Den perfekta lösningen på detta problem är att använda WD-40-spray på gångjärnen. Det rensar inte bara bort smuts och fukt från gångjärnen utan smörjer dem också så att de inte längre genererar de här konstiga ljuden.

Smörj kökslådors glidspår

Det här är ett annat ställe där du kan behöva använda WD-40-spray. Allt du behöver göra är att ta ut lådan helt. Sedan tar du en ren och torr trasa för att torka rent lådans glidspår för att bli av med smuts. Ta därefter en burk WD-40-spray och spraya detta längs spåret för att rengöra smuts och fett. Det kommer att smörja glidspåret och göra att dina lådor glider mer smidigt.

Kolla in vår hemsida för mer information, vare sig det är tips och tricks eller om du bara vill få reda på vår produktinformationen, så kan du hitta allt detta här.